Sundhed
Tips til sunde madpakker

En lunken makrelmad der klistrer til sølvpapiret og fylder lokalet med en sødlig duft. Eller hvad med en genkendelig leverpostejsmad med et par trætte skiver agurk?

Minder om madpakker har vi allesammen. Nogle elsker dem, nogle hader dem og andre ser dem blot som en nødvendighed i hverdagen. Madpakker kan da også være en trist affære at pakke op, men de kan heldigvis gøres mere attraktive med ganske få tips!

grøntsager

Hvad er der galt med rugbrødsmadder?

Er du vild med rugbrød, kan de klassiske halve med pålæg sagtens piftes op! Gå udenom de pålægsvarianter du plejer og se hvad supermarkedet, eller grønthandleren, ellers har at byde på.

Savner du variation i dine pålægsvalg, kan du prøve med forskellige hjemmelavede lækkerier. Hvad med en æggesalat rørt med skyr, salt, peber, citron og frisk purløg? Den kan sagtens holde sig frisk et par timer i en lille plasticbøtte, og så kan du have en skive rugbrød ved siden af. 

Den samme opskrift kan anvendes med tun, rester af skinker, kylling eller avocado.

Spis rester og husk det grønne!

Brød med pålæg er langt fra eneste mulighed for at blive mæt i frokostpausen. Næste gang du laver aftensmad kan du med fordel gemme en lille rest til dagen efter. Langt de fleste retter smager nemlig fint kolde.

Bryder du dig ikke om kolde tilberedte grøntsager, så prøv at snitte lidt ekstra salat om aftenen og gem det i en plasticbøtte til dagen efter. Inden du smutter ud af døren om morgenen, kan du vende salaten med lidt skyrdressing, et æg, en pakke tun eller lidt stegt kylling.

Det er også altid en god idé med lidt gnavegrønt, en lille pose nødder, måske lidt tørret frugt eller et friskt æble til sidst på eftermiddagen. De små snacks er både hyggelige, sunde og giver god energi til hele dagen.

Husk at din madpakke er brændstof til din krop. Vil du gerne have en krop med masser af energi? Så duer et par kedelige madder ikke! Fyld god energi på din krop, det gavner både dit helbred og dine smagsløg i frokostpausen.

Læs gode tips til at tabe dig helt uden du lægger mærke til det HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.