Sundhed
Træner du for meget?

Danske fitnesscentre oplever en tilstrømning af medlemmer som aldrig før. Flere og flere gør træning til en naturlig del af hverdagen, og mange prioriterer deres sundhed højt.

Men hvornår bliver træningen for meget af det gode? Kan du ende med at blive for sund?

fitness udstyr

Træning skal være sjovt!

Er din træning blevet en sur pligt, der bare skal gennemføres og overstås, bør du måske kigge din træning efter i sømmene.

Det første du kan spørge dig selv om, er, hvorfor du overhovedet træner? Er det for at tabe dig, for at opbygge muskler, hænge ud med dine venner eller bare fordi du "skal"? 

Et klart mål og en handleplan, kan øge din motivationen til træning. Føles din træning derimod som en opgave blandt mange andre, daler motivationen, og glæden forsvinder.

Mange der træner af pligt, træner for meget. Og mange af dem ved det ikke. De bliver rene maskiner, der løfter tunge vægte, udfører deres programmer, og måske skader deres kroppe.

Konsekvenser ved overtræning

Det er vigtigt at huske, at selvom træning er sundt for kroppen, er overtræning ikke på nogen måde sundt. 

Belastes din krop over evne i en længere periode, enten ved at du løfter for tungt, med forkert teknik eller for hyppigt, risikerer du skader.

Du kan både risikere at skade dine knogler, muskelfibre eller dine led, så overtræning skal man bestemt ikke spøge med.

Er du i tvivl om du træner korrekt, kan du altid kontakte en personlig træner eller en anden uddannet fagperson. Du kan også søge efter mere information på nettet, printe professionelle træningsprogrammer og gå dit eget program efter.

Husk også at holde dine hviledage, så du kan restituere. Vær særlig opmærksom på korrekt teknik imens du træner, og hav det for søren sjovt mens du gør det!

Har du omvendt brug et spark i bagdelen til at komme i gang? Så læs om hvordan du kommer godt i gang med at træne lige HER

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.