Sundhed
Træning hjemme i stuen

Sponsoreret indlæg.

Det kan være svært at få sin tunge bagdel afsted til et træningscenter flere gange om ugen, når hverdagen brager afsted.

Du kan heldigvis sagtens holde din krop i gang, selvom du ikke swipper et kort igennem indgangen til et træningscenter. Træning hjemme i stuen kan både være sjovt og effektivt, samt tidsbesvarende i en hverdag, hvor der er andre prioriteter på skemaet end træning.

mand push ups

Virker hjemmetræning overhovedet?

Du kan naturligvis ikke regne med at træne dig hverken super duper stærk eller blive den hurtigste løber i byen, hvis du ikke supplerer din hjemmetræning med træning i eksempelvis et center.

Du kan til gengæld sagtens komme i ganske fin form, holde din krop i gang og sørge for, at du får bevægelse i hverdagen, hvilket er hvilket for både fysisk og psykisk velvære. 

I perioder hvor du har meget travlt med arbejde, studie eller måske familien, er det helt i orden at sænke de forventninger, du sætter til dig selv. Vi vil som mennesker ofte gerne præstere 100% på mange områder samtidig, men det er sjældent muligt.

I stedet ender vi typisk med at haste bagefter og være halvt til stede flere steder, hvilket ikke giver 100% til noget som helst. Det er derfor vigtigt at huske, at al bevægelse 'tæller' i regnskabet.

Dine muskler, dine knogler og din blodcirkulation er glade for motion - i ethvert omfang. Så kan du overskue 30 minutters træning hjemme i stuen, så er det stadig bedre end 0 minutters træning. 

Øvelser uden hjælpemidler

Vil du gerne hele kroppen igennem på kort tid, kan det være smart at skrive nogle øvelser ned. Hvis du har en plan, så er der også større sandsynlighed for, at du rent faktisk får det gjort.

Tag blot et stykke papir og en blyant, så du kan skrive 4-5 forskellige øvelser ned, som du skal udføre 10-15 gange hver. Hele den mølle gentager du så 2-3 gange, så du har fået bevæget hele kroppen godt igennem.

Skal du effektivisere din træning, og har du ikke vægte til rådighed, er det smart at vælge øvelser, hvor flere muskelgrupper aktiveres samtidig.

Det gælder eksempelvis øvelser såsom squats, hvor du får trænet både lår, baller og core. Suppler gerne dine squats med lunges, hvor du også får trænet noget balance og stabilitet. 

For at aktivere mave, bryst og arme, kan du med fordel inkludere de gode gamle push ups i dit program, hvor du kan eksperimentere med at have hænderne langt fra og tæt på hinanden, så du får fat i lidt forskellige muskler fra gang til gang.

De fleste vil også gerne have gang i mavemusklerne, så et par minutter i planken, sideplanken eller andre maveøvelser er også en god idé at have med på programmet. 

Vil du også have pulsen op, er 10-15 min med en høj intensitet en rigtig fin opvarmning, før du laver dine øvelser. Sprællemænd, skihop, løb på stedet og boksen på stedet fungerer alt sammen glimrende til formålet. 

Husk høj musik og godt humør til din træning!

Øvelser med træningsbænk

Vælger du at bruge en træningsbænk, så kan du vælge en fladbænk, som eksempelvis bruge til bænkpres, eller en skråbænk til din mavetræning. Vælger du en skråbænk, så kan du lave crunches eller leg raises. Ved sidstnævnte ligger du omvendt. På den måde kan du let træne både din din ryg, mave og bryst.

Når du vælger træningsbænk, skal du selvfølgelig lige tænke på, om du bor i en 1-værelses studiebolig, eller har lidt mere plads. Nogle træningsbænke tager nemlig en del plads, eksempelvis bænken, som du bruger til bænkpres.

Uanset, hvad du vælger, så giv den gas, vær vedholdende, og hav en fest imens du træner.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.