Sundhed
5 gode råd til vægttab

Sommeren venter lige rundt om hjørnet, og måske er du lidt træt af din bløde krop, der har levet lidt for godt under de varme sweatre hele vinteren?

Vi er mange, der typisk gerne vil smide et par kilo, stramme lidt op hist og pist, men som heller ikke orker alverdens slankekure, da livet som bekendt er for kort til kedelig mad! Her kan du læse 5 gode råd, hvis du skal i gang med et vægttab.

fællesskab løb

Et skridt af gangen…

1 Sænk dine forventninger til dig selv. Det virker måske kontraintuitivt, nu hvor du skal i gang og har lyst til en kickstart, men de færreste lykkedes, hvis de sætter deres mål urealistisk højt til at starte med.

Du skal selvfølgelig tro på dig selv, da du sagtens er stærk nok til at ændre dine vaner, men tag lige et skridt af gangen og klap dig selv på skulderen undervejs. ’Rom blev ikke bygget på én dag’ er muligvis en kliché af rang, men ikke desto mindre ganske sand, når det handler om vægttab.

2 Tænk på hvilke smagssammensætninger og teksturer, som du godt kan lide. Er du mest til det salte eller det søde? Det knasende eller bløde? Hvis du ikke starter med at tænke i måltider eller bestemte madvarer, men i stedet i smag og tekstur, kan det blive lidt lettere at lave sunde måltider, som du finder interessante at spise.

Du er ikke alene!

3 Snak med dine omgivelser og vær ærlig. Det kan hurtigt blive ubehageligt og akavet, hvis du ikke har snakket med dine veninder eller familie inden, du kaster dig ud i et vægttab. De bliver måske kede af det, hvis du sidder og stikker til maden, eller siger nej tak til fødselsdagskagen.

Hvis du derimod er ærlig om, hvorfor du gerne vil ændre dine vaner, så vil de være langt mere tilbøjelige til at bakke dig op i dit projekt.

4 Læn dig op af andre! Der er ingen skam i at søge hjælp eller inspiration hos andre. Faktisk er det de færreste, der synes at nogle af livets projekter eller udfordringer er særligt sjove, når man er alene. Find andre som er i samme båd som dig, lyt til deres erfaringer og del gerne dine egne. Et fællesskab betyder meget, hvis man starter noget nyt.

5 Find motivationen indefra. Det nytter ikke noget at ville ændre sin livsstil for andres skyld. Gør det helt klart, hvorfor du gerne vil ændre dine vaner netop nu. Sæt dig eventuelt med et gammeldags stykke papir og skriv det ned.

Du behøver ikke hænge din motivation på køleskabet, så hele verden kan se det, men fold papiret sammen og gem det i din pung, din kalender eller din computertaske. På den måde har du altid en visuel påmindelse om, hvorfor du gerne vil i gang med dit vægttab – for din egen skyld.

Skal du også i gang med træningen? Læs om træning der giver resultater lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.