Sundhed
Træning, der giver resultater – Effektiv træning i fitnesscentret

Træning der giver resultater

Da jeg var 15 år begyndte jeg i mit første træningscenter. Jeg vidste intet om træning, men som mange nybegyndere knoklede jeg derudaf på crosstraineren og med de obligatoriske mavebøjninger i håb om at se resultater. Men resultaterne kom ikke før jeg fik højere forståelse for, hvad der er vigtigt, når man træner. 

Jeg vil her give jer nogle tricks til, hvordan man kan træne, hvis man gerne vil se resultater, ikke har forfærdelig meget tid til hverdag og man også gerne vil tabe sig.

Giv den hele armen!

For det første handler det om at give den hele armen, når man er af sted. Man får ikke meget ud af at lave 3 sæt i en maskine og efterfølgende sidde og snakke med vennen/veninden i 10 minutter før man går videre. Især mange piger virker lidt bange for at få sved på panden og det må i hvert fald ikke gøre ondt. Det MÅ GERNE gøre ondt. Selvfølgelig på den gode måde. Styrketræning er nøgleordet, hvis du vil se hurtige resultater, eventuelt tabe dig og vil have noget ud af din træning.

Et typisk træningspas 

Begynd med en kort opvarmning. Det er vigtigt at få kroppen varmet op, så du beskytter dig selv mod skader. Samtidigt forbereder du kroppen på, at den skal til at yde noget. En god opvarmning kan være 5-10 minutter på et løbebånd eller en crosstrainer. Start stille og roligt op og mærk, at pulsen kommer lidt op.
Derefter går du over til styrketræning, som bør være den del, der fylder mest i din træning. Der er flere måder man kan styrketræne på. Her kan du læse mere om styrketræning. Er du nybegynder, er et godt udgangspunkt at tage 15 gentagelser x 3 sæt i hver øvelse. Der skal så meget vægt på, at den sidste gentagelse kun lige kan lade sig gøre. Efterhånden kan man gå videre til rotation mellem tre maskiner eller supersæt. Der findes mange udbygninger, men det er vigtigt at bygge sig selv op stille og roligt.
Prøv at holde pulsen oppe under hele træningen. På den måde effektiviserer du træningen og forbrænder mere, både under og efter træningen. Synes du, at pulsen falder under styrketræningsdelen, kan du roligt lave lidt intervaltræning på et løbebånd eller en crosstrainer for at få pulsen op igen. Her har jeg skrevet mere om cardiotræning.
Når du er færdig med styrketræningsdelen, kan du sætte ind på cardiotræningen. Her kan du træne så længe du vil, men jeg vil foreslå, at du træner intervaltræning. Intervaltræning er en effektiv form for træning, der skyder forbrændingen i vejret, giver resultater på kort tid og ikke er særlig tidskrævende. Hellere kort og effektiv træning, end langtrukket og halvhjertet.

Træningsprogram - Én time er alt, du behøver

Man bør ikke styrketræne i længere end én time ad gangen, med mindre man spiser noget under træningen. Ellers begynder man at nedbryde mere muskelmasse, end man kan opbygge. Derfor mener jeg ikke, at en træning behøver at vare mere end 1 time til 1 time og et kvarter. Start med ca. 10 minutters opvarmning, omkring 35-40 minutters styrketræning og intervaltræning den resterende tid. Det vigtigste, når det kommer til træning, der giver resultater, er, at man synes det er sjovt, så man har lyst til at fortsætte. Hvis du giver den max gas bare 3 gange om ugen, og samtidig spiser sundt og fornuftigt, kommer resultaterne hurtigt.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.