At være ung
Få succes på Instagram

Sociale medier er populære som aldrig før, og de fleste unge har en profil på Facebook, Twitter og Instagram.

Mange medier bruges ikke længere kun til hyggesnak med vennerne, men også som strategisk værktøj til at tjene en skilling ved siden af studiet. 

Men hvordan får du transformeret dine hyggelige venindebilleder fra turen på stranden til billeder, som fanger andres blik og får dem til at like afsted?

piger med kindkys

Få flere følgere på din profil

Det første du skal gøre, hvis du gerne vil have flere følgere, er at finde din ”profil” på din profil. Det bør forstås på den måde, at du gerne skal have et bestemt fokus, når du skriver og lægger billeder op.

Vil du gerne være hende med de lækreste kager? De mest faverige smoothies?

Eller er du nærmere modedronningen, som hver dag tipper om de nyeste trends og viser lækre looks fra garderoben?

Du behøver naturligvis ikke begrænse dine billeder til et meget snævert område, men det fleste store profiler bevæger sig inden for et vist domæne. Det handler om at finde den sfære, hvor du er tryg og har et naturligt flair.

Det skinner desværre hurtigt igennem, hvis du prøver at være en anden type, end du i virkeligheden er. Nok er der filter på de sociale medier, men nøglen til succes skal primært findes i troværdigheden. De fleste klikker på ”follow” knappen fordi de kan mærke mennesket bag profilen, og fordi de netop gerne vil inspireres af det menneske.

Udvid din kreative horisont!

Når du har fundet din vinkel og er klar til at tage billeder, skal du overveje, hvor ofte du gerne vil poste. Nogle poster 3-5 gange om dagens, men andre nøjes med et enkelt billede.

 Start gerne småt ud, tænk over at lave nogle lækre billeder med gode filtre, pænt lys og velvalgte ord, der siger noget om dit billede uden at efterlade læseren med en halv roman. Det er bedre at poste 1-2 rigtig gennemtænkte billeder om dagen, end det er at poste 5 usammenhængende og slørrede billeder.

Det er også altid en god idé at søge ny inspiration hos andre. Det er ingen skam at læse med hos andre store profiler, like deres billeder eller kommentere på deres indhold.

Instagram handler, ligesom andre kreative medier, om gensidig inspiration, hvilket indeholder et element af interaktion. 

Du må også gerne blive inspireres af andres look, ord eller billeder, ligesom du jo ønsker at inspirere andre, som skal følge dig. Det handler langt fra om kopiering, da du netop husker på din vinkel og udelukkende bruger inspirationen fra andre til at gøre dit eget indhold bedre. I tvivl om takt og tone på sociale medier? Læs med HER

Tjen gode penge på Instagram

At tjene penge på Instagram kan være en god idé, men i starten være lidt svært. Den primære år sag er, at virksomhederne kan have svært ved at finde dig, når du ikke har så mange følgere, og du arbejder alene. Derfor vil det være en fordel for dig, hvis du finder et platform, hvor virksomhederne har lettere ved at finde dig. Et eksempel herpå kan være Loggershut.dk, hvor du kan tjene penge på din Instagram profil.

Når du kommer i dialog med virksomhederne, så er det en god idé at være rimelig i, hvad du stiller af forventninger til betaling. Du skal selvfølgelig have penge, og ikke kune afregnes med en plakat eller lignende, men hvis du har 5000 følgere og tror du skal have 50.000 kroner, så bliver det op ad bakke for dig. Vælg i stedet for en positiv og afklarende dialog med virksomheden. Så er der langt støre sandsynlighed for, at du kommer til at tjene penge på din Instagramkonto. Og når du så har lavet en eller flere opgaver for virksomhederne, så kan du overveje, om du har mulighed for at hæve din pris og dermed betaling for dit arbejde.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.