At være ung
Facebook censurerer konkurrent

Facebook har fået en ny social media konkurrent, men hvis man prøver at poste eller sende beskeder med links til konkurrenten på Facebook, får man en fejlmeddelelse om, at linket er usikkert – helt sikkert, Facebook.

facebook under loopEt nyt socialt netværk

TSU.co er navnet på det sociale netværk som minder meget om Facebook i forhold til, at connecte med sine venner, men til forskel fra Facebook beholder TSU.co ikke alle de pengene, som de tjener på deres brugere. TSU giver 40% tilbage til brugerne og deres netværk, og anerkender dermed brugerne for, at den trafik, som de skaber på sitet, rent faktisk er penge værd. 

Prøv selv at lave et opslag eller at sende en privat besked med teksten ”Tsu.co” på Facebook – du vil da få følgende fejlmeddelelse: ”Det indhold, du prøver at dele, indeholder et link, som vores sikkerhedssystemer har registreret som usikkert:

tsu.co

Du skal fjerne linket for at fortsætte.

Hvis du tror, at du ser dette ved en fejltagelse, opfordrer vi dig til at fortælle os det.”

Facebook undskylder sig med, at TSU opfordrer folk til at dele deres side, og at Facebook derfor risikerer at blive spammet – den kritiske internetbruger kunne måske fristes til at sige, at TSU vist langt fra er de eneste, som opfordrer folk til at dele indhold på sociale netværk. By the way: Del gerne denne artikel. 

TSU - en ny måde, at bruge dine data

Det har længe (i hvert fald for de fleste) været en kendt faktor, at hvis man ikke betaler for at bruge en app eller en service, så er man selv produktet. Altså: dine data, som appen får adgang til, bliver brugt til at videresælge til firmaer. Fx kræver Snapchat, at du opgiver din lokalitet, for at anvende deres filtre, og mange apps vil have adgang til oplysninger, som er mere eller mindre offentligt tilgængelige på din Facebookprofil, inden du kan anvende dem. Så selvom de fleste prøver at ignorere det faktum, at de selv bidrager til gratis-udbydernes økonomi, så vil nogle af pengene med TSU altså komme tilbage til brugerne.

Vi er spændte på, om folk vil tage TSU til sig, men én ting er sikker: Facebook vil aldrig kunne censurere medierne!

Læs også: Mobilen den anden kæreste

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.