Flytte hjemmefra
Er du moden nok til at flytte hjemmefra?

Når man flytter hjemmefra, siger man ikke blot ”au revoir” til en hverdag med de gamle. Man siger også farvel til en hverdag, hvor der altid er en hjælpende hånd til de huslige pligter. Naturligvis er det meget forskelligt, hvor meget hjælp, man får af sine forældre. Nogle er måske vant til at hjælpe meget til derhjemme og til at have masser af rengøringspligter. Andre er mere på udebane, når det kommer til det dér med tøjvask og madlavning. Men hvad nu, hvis man er lidt af et curling-barn? Er man så moden nok til at flytte hjemmefra?


Glade flyttere

Den store omvæltning

Uanset om du er vant til at blive fodret med en guldske derhjemme eller ej, bliver det en stor omvæltning at flytte hjemmefra. Pludselig skal du sørge for alt selv: Madlavning, opvask, vaske tøj, indkøb, lave (og holde) et budget, osv. Der bliver pludselig en del mere at sørge for, og man skal sætte flere penge af om måneden til alt det huslige. Derfor kan det godt være lidt udfordrende at skulle have styr på det hele lige i den første tid.

Man har ganske vist en fordel ved at have haft masser af ansvar derhjemme eller gået på efterskole eller højskole, inden man flytter hjemmefra. Selvfølgelig er det godt at kende en masser opskrifter på nem mad til et småt budget eller kende alle vaskesymbolerne

Men den gode nyhed er, at man heldigvis ikke behøver at være meget ”moden” og kendt med den huslige dont, inden man flytter hjemmefra – meget af det er noget, man lærer undervejs.

 

Du skal nok lære det hele

Når du flytter hjemmefra, vil du heldigvis opleve, at du stille og roligt lærer det hele undervejs. Du lærer f. eks. lige så stille, at nogle ting, som lækre smoothies om morgenen, er lidt af en luksus, som måske ikke går hver dag på et SU-budget. Til gengæld opdager du, at det er ret smart at investere i en svupper i stedet. 

Selv lærte jeg, da jeg flyttede ud, at ja, det er super smart at købe store mængder af kød og fryse dem ned – man skal bare lige tilberede kødet først, f. eks. som bøffer, så det ikke tager hundrede år at fryse dem op igen.

Du kommer stensikkert til at begå nogle ”ups’ere” også, når du flytter hjemmefra også – måske ved at brænde dine ris på eller vaske en rød sok med din hvide vask. Men, når du fisker dit lyserøde tøj ud af vaskemaskinen må du huske på: Det er en del af oplevelsen.

Så frygt ikke, at du ikke er moden nok til at flytte hjemmefra. Du kommer stensikkert til at lave et par fejl her og der, men du kommer til at lære af dine fejl – og før eller siden har du pludselig ret styr på det hele.

 

Hvis du stadig er lidt nervøs over tanken om at flytte hjemmefra, er der heldigvis masser af tips til det hele her på UngUnivers.dk. 

Læs her vores guide til de formelle ting, du skal huske, når du flytter ud.

 

 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.