At være ung
Få en billig efterårsgarderobe

Det er ikke altid nemt at være studerende, når vejret viser sig fra sin utilregnelige side.

Når der ikke er mange nuller på kontoen, har man nemlig ikke altid råd til at følge de nyeste trends eller hive sedlerne op af lommen, hver gang vejret skifter.

Men der er heldigvis råd at hente, hvis du gerne vil forny din efterårsgarderobe, men ikke vil bruge alle dine surttjente penge på nyt tøj fra de dyre butikker.

unge i hvide t shirt

Brug din egen garderobe på nye måder

Du behøver dog ikke grave dybt ned efter dankortet blot fordi vejrguderne belustter, det er blevet efterår i Danmark.

De kan stadig have en lun sensommer aften eller to i ærmet, så vent med at pakke alle dine fine bluser helt væk.

De kan nemlig bruges sammen med andre sager, hvis du er lidt kreativ.

En silkeskjorte, som er løs og lækker til sommer, bliver klar til den kolde vind, hvis den får en varm undertrøje under sig.

Det er ikke kun bedstemødre, der bruger undertøjer, så find endelig en varm én af slagsen frem fra gemmerne!

På den måde kan selv de tyndeste, fine bluser få lidt ekstra levetid i garderoben, når efteråret banker på.

En lignende taktik kan anvendes med kjoler og nederdele, der nok ser elegante ud på kølige sommernætter, men som også sagtens kan parres med tykke strømpebukser og en lidt grovere strik-cardigan udover. 

Mange kjoler vil få et andet look, der kan gøre dem mere alsidige, hvilket også gælder med et smykke, et par grovere ankelstøvler eller et tørklæde. 

Shopping uden shopping

Den billigste måde at shoppe på, er at lade vær. Det lyder mere simpelt end smart, men det kan lade sig gøre.

Du kan starte med at samle alle dine veninder til en aften, hvor i bytter tøj med hinanden. Det kan alternativt kombineres med en god middag eller inkludere et par flasker vin.

Diverse genbrugsbutikker har et bugnende udvalg af tøj, der oftest ikke fejler andet, end at de ikke faldt i ejermanden(eller kvindens) smag længere.

Det har givetvis ry for at være lidt støvet, tungt og kedeligt, men i dagens Danmark hvor deleøkonomi er det nye sort, er der bestemt også guld at finde, hvis du går på genbrugsjagt.

De store byer har også luksusgenbrug, hvor du ikke finder tante Odas gamle sokker, men derimod tøj og sko i udsøgt kvalitet til det halve af, hvad de ganske få måneder tidligere har kostet i butikkerne. 

Der findes også genrbug, hvis du hopper ind på nettet. Du skal muligvis passe lidt på både med falske sælgere og størrelser, der kan snyde, men har du en god portion sund fornuft i bagagen og is i maven, er der også her store besparelser at hente.

Som studerende må man ofte tænke kreativt, hvis budgettet skal gå op i en højere enhed, men det betyder langt fra, at man skal leve kedeligt!

Mangler du flere kreative idéer til hverdagen? Læs eksempelvis alt om nyttejob lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.