At være ung
Få styr på dit klædeskab

Skal du bruge mere end én hånd, når du åbner dit klædeskab, fordi der er faretruende store bunker med tøj, der truer med at falde ned i hovedet på dig?

Så er du ikke alene.

Det er en frygtet, men ikke desto mindre absolut nødvendig aktivitet, som vi alle har en tendens til at udskyde, så længe som muligt. At rydde op i klædeskabet og få styr på alle de bunker og bøjler, der repræsenterer din garderobe.

tøjbutik sælger

Vær kritisk, når du rydder op

Det er vigtigt at være ærlig over for dig selv, når du rydder op. Har du ikke brugt det pågældende stykke tøj det sidste år, så får du det sandsynligvis ikke brugt.

Begrænsningens kunst er givetvis svær, men utrolig væsentlig, når der skal ryddes op i det gamle tøj, som du har liggende.

Vi har det nogle gange med at gemme på tøj, som vi egentlig slet ikke bruger - eller har nogle intentioner om at få brugt.

Det kan være vi har købt en kjole, der blev brugt til en særlig lejlighed og derfor forbindes med nogle særlige følelser af glæde. Tøj kan rumme minder, ligesom alle andre ting kan. Men det er ikke undskyldning nok for, at det optager plads i dit klædeskab.

Vil du gerne have ryddet ud i dit klædeskab for alvor, må du altså have de kritiske briller på.

Det er lidt pudsigt, men vi har alle en tendens til at shoppe med følelserne, når vi shopper til en bestemt (nogle gange endda fiktiv) begivenhed eller til en bestemt version af os selv, som vi håber at blive engang.

Det kan enten være den slanke version af os selv eller den modige version, der tør gå ud på gaden i de nyeste trends fra catwalken. Det kan også være, vi har en indre farvegris, der bare gerne vil ud i verden, men som er blevet gemt væk under lag på lag af sorte nuancer.

Har din personlige stil været den samme de seneste år, er der dog ikke den store grund til at tro, at du pludselig springer ud som en farveglad fashionista, hvis du har det bedre i mørke farver – eller omvendt.

Du bør ikke have et klædeskab, der passer til det billede, du har af dig selv i fortiden eller i fremtiden. Du bør i stedet tilpasse dit klædeskab til den krop og det liv, som du lever lige nu.

Ud med de gamle minder og kjoler, der ikke længere passer og få skabt et mere stilrent overblik, der giver ro i sindet, når du åbner skabsdøren.

Genbrug er guld

Nu hvor dit klædeskab er dejligt overskueligt, ligner gulvet på dit soveværelse sikkert noget, der er løgn.

Du må endelig ikke kaste alle dine fejlkøb og gamle sweatre ned i en sort sæk og glemme alt om dem, da andre måske kan finde glæde i dine fravalgte sager.

I stedet for at smide dit gamle tøj ud, har du flere muligheder.

Du kan eksempelvis invitere dine venner og veninder til en hyggelig byttedag, hvor i hver især kommer med en bunke tøj og ser, om i kan bruge noget af hinandens. Måske er dit skrald en andens skat?

Har du ikke helt mod på at bytte dine gamle bluser og bukser væk, kan du også vælge at give dit aflagte tøj til den nærmeste genbrugsbutik, der helt sikkert får mere glæde af det, end nullermændene i bunden af dit klædeskab har haft.

Skal du snart ud at rejse? Få styr på hvordan du pakker den perfekte kuffert lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.