At være ung
Gode julegaver på SU

Det kan være svært at have et begrænset budget, når kalenderen viser december.

Den hyggelige julemåned byder nemlig ikke alene på mange fester og sociale sammenkomster, men også på gave til de nærmeste, hvilket altsammen betyder udgifter i budgettet. 

piger krammer med kindkys

Giv gaver med hjertet

Hvis du gerne vil glæde din familie og venner, men lever på et skrabet budget, er det vigtigt at huske, at de ikke kigger på prisskiltet, når de åbner gaven fra dig. 

Det kan lade sig gøre at glæde sine nærmeste, og det kræver nærmere rigdom i omtanke, end på bankkontoen.

Brug god tid på at tænke over, hvad dine nærmeste rigtig godt kan lide, og find en gave derefter.

Måske er der nogle oplevelser, som i kan lave sammen, der kunne bruges til en gaveidé? Gavekort kan som bekendt både være oplevelser til middage, picnic i naturen, en tur i Tivoli, men de kan også være praktisk hjælp.

Dine bedsteforældre ville garanteret blive glade for et gavekort med hjælp til rengøring, madladning eller måske en middag ude.

Husk, at er der omtanke bag, er prisen på gaven ligegyldig.

Gode gaver til små budgetter

Har du mere lyst til at give gaver, som fylder under træet, men ikke fylder i budgettet, er der også gode råd at hente. Tænk tilbage på din barndom og husk hvor stort et hit, hjemmelavede gaver var.

Som voksen slipper du nok ikke afsted med et askebæger i ler, men du kunne jo gå i køkkenet og lave hjemmelavede fyldte chokolade, som du pakker i en lækker æske med et personligt kort.

Du kan også spørge i din omgangskreds hvem der har et godt kamera, og få taget nogle fine billeder af sig selv og dine søskende, som kan supplere de barndomsbilleder, der med garanti allerede står på hylden. 

Har du mere mod på eventyr i køkkenet er hjemmelavede pestoer, likør, krydderblandninger og lignende også gode bud på, hvad der kan gøre lykke under juletræet.

Det vigtigste er, at du ikke lader dig slå ud af en budgetbegrænsning, men tænker kreativt og med hjertet. Så bliver alle glade juleaften!

Læs om flere gode gaveidéer lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.