At være ung
Gratis aktiviteter i efterårsferien

Uge 42 er kendt i Danmark som enhver studerendes højdepunkt. Det er tilpas længe siden, at det var sommerferie, og der er stadig længe til jul – selvom de fleste butikker ihærdigt forsøger at overbevise dig om det modsatte.

Mange drager på ski, ud til Europas storbyer eller ned til sydens sol, men er du ikke så heldig, at du skal rejse langt i år, behøver du ikke gå glip af en sjov ferie.

frihed pige skov

Tænk praktisk eller kreativt

Det kan godt være, sommer er alles yndlingsårstid, men skal du bruge de næste mange måneder på at hænge med næbbet, gør du ikke ligefrem dagene nemmere for dig selv – eller dem omkring dig.

Måske har du nogle projekter i dit hjem, som du har overset mere eller mindre bevidst, mens sommersolen varmede?

Efterårsferien er en perfekt anledning til at købe nye møbler, få gjort rent bag køleskabet eller få malet den vindueskarm, der har været irriterende at se på siden Maj måned.

Praktiske gøremål lyder kedelige, men kan ende med ganske underholdende projekter, hvis du skruer godt op for musikken og rekrutterer dine gode venner som hjælpere.

Resultatet bagefter er en god følelse i kroppen, hvor du kan se et øjeblikkeligt produkt, som du selv har været med til at lave.

Du kan også gå i det mere kreative hjørne, når du skal finde på gratis aktiviteter til efterårsferien.

Hvornår har du sidst bagt en hjemmelavet kage og overrasket din mormor med besøg? Eller hvornår har du sidst prøvet en helt ny motionsform med en veninde?

Der er mange sportsklubber, foreninger og centre, der holder åbent hus i ferier som disse, eller som tilbyder gratis prøvetimer, hvor du kan prøve kræfter med nye måder at fordrive fritiden på.

Smut ud i naturen 

Du vil givetvis hellere sidde indenfor med varm kakao, en film og et stort tæppe, men skal du bruge ferien bare en smule produktivt, skal du altså ud i naturen.

Danmark er et lille land, men vi har utroligt mange skove, strande og naturskønne områder, der får de smukkeste farver, når sommeren viger for efteråret.

En varm jakke, et par praktiske sko og en stor ja-hat, så er du klar til at få varme i kinderne og mærke vinden bide lidt.

Der sker noget i kroppen, når vi får blodcirkulationen i gang, mens vi indånder frisk luft. Pludselig er oktoberkulden slet ikke så slem, og det føles ti gange mere hyggeligt, når man endelig kan sætte sig til ro med en kop te og en god film.

Efterårsferien byder på det bedste fra mange verdner, hvis du både bruger naturen og hygger indenfor.

Gratis glæder i sommerferien? Du kan begynde at planlægge allerede nu med de mange gode tips, som du kan læse om lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.