Sundhed
Gratis naturmedicin - Naturlig næring og styrke til kroppen

gratis naturmedicinI vinteren især bliver mange af os syge. Gang på gang må vi blive i sengen, fordi vi er ramt af sygdom. Kan det virkelig være rigtigt? Nej! Ser vi os omkring, er der masser af gratis måder at forebygge og helbrede os selv på.

Efter min mening findes der ingen bedre forebygger end den natur, vi omgiver os med, og som vi er kommet af. Her er nogle hints til, hvor du kan finde din gratis naturmedicin.

Sollys

Uden sollys kunne mennesket eller jorden ikke overleve. Sollys er altafgørende for os. Det giver os lys, varme og det vigtige D-vitamin. D-vitamin dannes i huden, når sollys rammer vores hud. D-vitamin er vigtigt i række sammenhænge. En af de vigtigste er dog, at det er essentielt for, at vi kan optage calcium til knoglerne. Så uden D-vitamin er vi i stor fare for at få lavt calciumindhold, og i værste tilfælde udvikle osteoporosis, knogleskørhed.

I løbet af vinteren er solen ikke stærk nok til, at vi kan danne D-vitamin fra dens stråler i Danmark. Derfor er det vigtigt, især om vinteren at tage tilskud. I fede fisk, som makrel og laks, samt i æggeblommer, kan man også finde D-vitamin.

Hyldebær og –blomster

Hyldebær og dens blomster er rigtig gode mod mange ting. De indeholder masser af A-, E- og C-vitaminer, som kan holde forkølelse og influenza væk. Prøv for eksempel en hyldebærsuppe eller varm hyldeblomstsaft, når det er sæson for sygdom. Det bedste af det hele er dog, at disse blomster kan findes i naturen. Man kan benytte sig af de steder, der udbyder pluk-selv, eller man kan finde dem selv i sit nærområde. Det sidstnævnte er gratis. En hyggelig og sjov måde at lave sin egen ”naturmedicin” på.

Brug hvad du kan finde

Det er jo ikke kun hyldebær, du kan finde i naturen. Vi bruger naturen for lidt i dag, og for mange mennesker er afhængige af medicin, de ikke engang ved, hvad hedder eller, hvor kommer fra. En tur i skoven kan præsentere dig for så utroligt mange ting, der kan bruges som naturmedicin. Bl.a. brændenælden, som er en meget udskældt plante. I virkeligheden er den gavnlig for rigtig mange ting. Den viser sig at hjælpe mod mange allergier. Den siges også at kunne hjælpe mod akne og infektioner.

En indbringende tur på stranden

På stranden bugner det med tang, som nu igen er på vej ind i varmen. Det ser måske lidt klamt ud ved første øjekast, men sandheden er, at det er fyldt med vitaminer og især mineraler, så som calcium, magnesium og jern. Det er rigt på det sunde omega-3. Det kan bruges til rigtig mange forskellige retter, altså ikke kun til sushi. Prøv for eksempel at lave sprøde chips af det, der hedder blæretang. Det kan findes på stranden og nettet byder på et hav af opskrifter.

Hvor får du din ”gratis” naturmedicin fra? Kommentér gerne nedenfor.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.