At være ung
Høretelefoner kan koste dig livet

Det er både sundt, miljøvenligt og praktisk at cykle rundt i Danmarks byer.

Mange unge vælger jernhesten som deres foretrukne transportmiddel, hvilket har gjort blandt andet København til en af verdens bedste cykelbyer.

Har du imidlertid altid dine høretelefoner begravet i ørerne, når du ræser afsted om morgenen, kan du udsatte dig selv og dine medtrafikanter for fare. 

mountainbike

Pas på med musikken i trafikken

Uheld i trafikken kan have alvorlige konsekvenser for både bilister, fodgængere og cyklister.

Langt de fleste af os har fået tudet ørerne fulde af nødvendigheden af cykelhjelme, omend vi oftest ignorer gode råd, da ørerne er fulde af musik.

En dejlig sang at starte sin morgen med, er skønt. Det kan dog betyde, at du i realiteten er døv, når du begiver dig ud i den travle morgentrafik. 

Bilister advarer ofte om, hvor farligt det kan være med cyklister, der ikke hører eksempelvis horn fra bilerne. Cyklister hører heller ikke tilråb fra medtrafikanter, hvilket kan forværre en ulykke, idet flere kan ende i et eventuelt samstød.

Vær sikker når du cykler

De fleste af os kunne ikke drømme om at cykle med bind for øjnene, men vi kører gerne med høj musik i ørerne. Er det bedre at være døv, end blind?

Sikkerhed er ikke særlig sexet at tænke på, men det er et liv i kørestol heller ikke.

Morgentrafikken er en del af vores alles hverdag, og opfattes derfor som triviel. Det er noget, der bare skal overstås. Et par musiknumre  hjælper på morgensurheden, men dette bør ikke være på bekostning af din, eller andres, sikkerhed i trafikken.

Næste gang du svinger dig op på cyklen og begiver dig ud på vejene, vær da særligt opmærksom på hvor høj volumen du har i dine høretelefoner. Det kan ende med at redde dit liv.

Læs hvad du kan gøre, hvis du mangler en ny cykel lige HER 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.