Flytte hjemmefra
Bruger du heller ikke cykelhjelm?

Rådet for Sikker Trafik har for nyligt lavet en kampagne med henblik på at få flere danskere til at benytte cykelhjelm. Føler du dig motiveret af kampagnen til at begynde at bruge cykelhjelm?

Du har sikkert set reklamefilmen ”Nederen Forældre – Hold den Nederen” i fjernsynet, men hvis ikke, så kan du se den længere nede i artiklen. Filmen er henvendt til forældre og opfordrer dem til at insisterer på, at deres børn skal bruge cykelhjelm.. også selvom at det er ”nederen”.

Cykelhjelme har længe været associeret med noget usmart eller ”nederen”, som de siger i filmen. Da jeg var 10 år, gad jeg heller ikke bruge cykelhjelm, og nu da jeg er 23 år, må jeg indrømme, at jeg stadig ikke bruger en. Jeg skammer mig dog lidt over at indrømme det, for jeg ved jo egentlig godt, at det er dumt ikke at bruge cykelhjelm.

Se kampagne-filmen her:

Ung med cykelhjelm – derfor burde du anskaffe dig en:

Måske tænker du, at denne kampagne ikke er for dig fordi, at den særligt er fokuseret på forældre og deres 10-12 årige børn. Budskabet er dog et, som vi alle bør tage til os! Og heldigvis er der allerede mange danskere, som har gjort netop dette.

Danmark har en udbredt cykelkultur, så det er positivt, at 25 % af cyklisterne på landsplan bruger cykelhjelm. Ifølge Rådet for Sikker Trafik så er der sket en positiv fremgang på området indenfor de seneste to år – og de håber naturligvis, at den nye kampagne vil resultere i endnu flottere statistikker på området.

Vi tænker ikke altid over hvor farligt, at det er at færdes i trafikken. Måske skal du bare lige ned at hente en liter mælk i Netto, eller måske har du kun 10 minutter på cykel til din uddannelsesinstitution? Ulykken kan ske hvornår og hvor som helst, også selvom at du kun cykler i kortere perioder.

Ved at bruge en cykelhjelm reducerer du risikoen for hovedskader med 50 %. Et enkelt styrt og måske en uopmærksom bilist er alt, hvad det kræver, og så er dit liv måske forandret for evigt. Hjerneskader, manglende lugtesans, vigende syn, manglende hukommelse.. i værste fald døden. Det er farligt at cykle uden hjelm, og det er vi bare alt for gode til at glemme - mig selv inkluderet.

Skal vi lave en aftale? Hvis nu at jeg begynder at bruge cykelhjelm.. gør du så også?

Du kan læse mere om kampagnen på Rådet for Sikker Trafik via dette link, og derudover så kan du finde kampagnen på Facebook her.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.