At være ung
Mor er den værste i verden

Hun har efterladt sit barn hungrende efter kærlighed og omsorg. Det er på tide at, vi piller mor ned fra piedestalen.

Vi hylder vores mødre og sætter hende på piedestaler, hvor fra der er langt ned. Men nu vil jeg tillade mig at, pille mor ned. Vores mødre er ofte den tætteste relation i livet og derfor retter vi også vores vrede mod hende. Der skal sættes fokus på de komplicerede forhold til vores mødre – og hvordan det fremtidligt vil fortsætte som problematiske udfordringer gennem livet.

Min mor er den værste i verden

nej røde fluebenSom bare 19-årig sagde jeg fra overfor min mor. Jeg har længe følt mig svigtet og overset, hvilket konsekvent medførte et brud med min egen mor, for selv at kunne finde ro og tro på mig selv. Mange har det svært med deres mødre og det er svært at sige højt. 6 måneders frihed fra min egen mor, ligger grund til bruddet. Jeg kunne samle mine tanker om min såkaldte ”mor”, og jeg fik hårde slag i ansigtet, når jeg gang på gang måtte indse den reelle sandhed om min mor. Min underbevidsthed har altid søgt omsorg hos en masse andre voksne kvinder. Det kunne f.eks. være mine veninders mødre, mine tidligere chefer, ældre veninder og familiemedlemmer, alle dem jeg føler mig tryg hos. Jeg turde nemlig ikke indse hvad der foregik hjemme hos mig, og hvad min mor bød mig dengang.

Min mor svigtede mig og glemte fuldstændig at, jeg var faktisk var hendes egen datter. Hun har sørget mig, skuffet mig og har givet mig let til tårer. Friheden gjorde mig bevidst om alle de ting jeg ikke har turde indse. Jeg aldrig har haft nogen mor. Jeg har været tvunget sammen med hende, kun fordi hun tilfældigvis har født mig. Det er nu ikke længere min pligt at tilbringe mit liv med hende.

Jeg er udsultet af kærlighed og omsorg fra min egen mor, samtidig er jeg fyldt med svigt, og fyldt op med en voldsom ubehag samt uro i kroppen. Hvis ikke min tætte relation i livet kan give mig kærlighed og omsorg, hvem kan så give mig den?

Mor er den værste i verden - giver konsekvenser

Jeg kan ikke længere stole på andre end mig selv, og jeg har svært ved at tage imod hjælp, råd og støtte fra andre, for jeg ved jo ikke hvem der er den næste som svigter mig.

For mig står det klart at, det vigtigste i livet er at turde give slip. Turde at frigøre sig selv, hvis du ikke opnår en glæde ved livet og dine omgivelser. For mig var bruddet med min mor, det vigtigste der kunne ske for mig, selvom det fremafrettede ville give udfordringer i forhold til mig og mine omgivelser. Det er på tide at, vi sammen piller mor ned fra piedestalen. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.