At være ung
Praktik eller udveksling?

Mange unge studerende drømmer om at rejse til udlandet, men det er ikke altid en ferie, der er drømmen. Nogle søger en praktikplads hos en virksomhed eller organisation, mens andre søger udveksling til andre universiteter.

Er du i tvivl om, hvilke af de to udenlandsophold der passer bedst til dig, så kan du her læse fordele og ulemper ved begge ophold.

studere i sengen

Fordele ved en praktikplads

Er du ved at være en smule træt af bøgerne, og savner du noget praktisk erfaring, er et praktikophold måske noget for dig.

Du kan som studerende søge om at komme i praktik hos diverse virksomheder eller internationale organisationer, der arbejder indenfor det fag, som du studerer. 

Fordelen ved et praktikophold er, at at du både godt gøre det herhjemme i Danmark og i udlandet, hvis du har lyst til det. 

Du får fingrene i arbejdsgopgaver, som ligner dem, du er ved at uddanne dig til. Det kan give øget motivation til læsningen, når du vender hjem igen, og at det kan give dig en bedre idé om, hvad du kan bruge din uddannelse til i praksis.

Det er ikke alle virksomheder eller organisationer, som tager imod praktikanter, så det er en god idé at starte din søgning i god tid, hvis du er interesseret i en praktikplads.

Fordele ved udvekslingsophold

Er du derimod vild med at læse og slet ikke træt af skole? Så er udveksling måske et bedre bud for dig, der gerne vil se mere af verden.

Du kommer til at bo enten på et stort campus med andre unge studerende, hos en værtsfamilie eller i en dele-lejlighed med andre unge, så du er næsten garanteret en social hverdag, hvis du vælger udveksling som dit udenlandsophold.

En fordel ved udveksling, udover det sociale liv, er at din hverdag sandsynligvis er mere fleksibel, end hvis du vælger en praktikplads. Livet som studerende varierer naturligvis i verdens lande, og du kan lære meget af et universitet, som gør tingene anderledes end hjemme i Danmark. 

På de fleste universiteter vil hverdagen dog byde på kortere dage på selve studiet, læsning derhjemme, og opgaver der skal laves. Det giver dig mere frihed til at hænge ud med dine nye venner og se det land, du er på udveksling i.

Er du i tvivl om hvor du gerne vil? Du kan læse meget mere om udvekslingsprogrammer i Europa for unge HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.