At være ung
Sådan bruger du din mobil i udlandet

De fleste af os bruger vores mobiler flere gange i timen, og har svært ved at lægge dem væk.

Kigger du ned af en tilfældig dansk vej, kan du endda hurtigt få det indtryk, at mange danske må have opereret deres smartphones fast til højre hånd, da den sjældent forlader den.

De fleste af os kan dog også godt lide at rejse, og med mindre du har bankkontoen fyldt med en stor opsparing, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du elsker at swipe, like og ringe fra din mobil. 

smartphones piger

Undgå regninger i udlandet

De dyre regninger, der venter hjemme i Danmark, kommer oftest af dataforbrug, da mange ikke kan holde sig i skindet fra at tjekke sociale medier, når de er ude at rejse.

Inden du rejser, kan det betale sig at lave noget research hjemmefra. Kontakt dit mobilselskab og hør om dine muligheder, da de ofte har lavet fordelagtige priser til deres egne kunder.

Du bør også slå din telefonsvarer fra, stoppe alle automatiske opdateringer til din telefon og informere dine venner og familie om, at du er i udlandet og derfor ikke ligeså tilgængelig.

Skal du tale med nogen hjemmefra, kan du med fordel bede dem om at ringe dig op, da det typisk er billigere for dem at ringe ud, end det er for dig at tage imod et opkald.

Der kan være stor forskel på tale og sms takster, så det kan være en god idé at sammenligne priserne på markedet, inden du tager afsted. 

Gode råd til brug af mobilen, når du er på farten

Har du et meget begrænset budget, eller vil du hellere bruge dine penge på drinks og shopping, kan du også slå dit data helt fra.

Inden du sætter kursen væk fra Danmark kan du endvidere med fordel downloade apps, der kan hjælpe dig i udlandet.

Der findes et utal af gratis apps, som er tilgængelige uden internet. De fleste får brug for et offline kort af byen, der viser gader, spisesteder og vigtige landemærker. Du kan også få helt specifikke apps, der kun henvender sig til andre rejsende på samme type ferie som dig.

Skal du på en surferferie kan du eksempelvis downloade en app, der viser de bedste strande i området eller afstanden til nærmeste surferbutik. Det samme gælder de bedste shopping centre, børnevenlige restauranter eller lignende.

De fleste større byer verden over har også kaffebarer på hvert et gadehjørne, hvor de har med wifi, som deres kunde kan logge gratis på.

Kan du begrænse dit forbrug af internettet på mobilen til dagens kaffestop, er der altså mange penge at sparre i forhold til at have data på selve mobilen. Måske ender du endda med at opleve mere af rejsen, fordi du ikke sidder på Facebook?

Skal du rejse inden for Europa? Så læs mere om den gode rejse i EU lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.