At være ung
Sådan klarer du en dårlig dag

Vi har dem alle sammen. De dage hvor du spilder tandpasta på trøjen, men først opdager det, når du er ankommet på arbejde. De dage hvor du er irritabel, vred og der er modvind begge veje på cykelstien.

Men hvad kan du selv gøre, så din dårlige dag bliver god igen? bus piger

Bliv glad igen på en dårlig dag

Søg støtte i venner og familie og snak om det, der giver din dag en sort sky som følgesvend.

Måske kan de hjælpe dig med at løse det problem, der giver dig ondt i maven eller vrede tanker? De fleste problemer, små som store, bliver ofte bedre af at blive delt med andre.

Om ikke andet kan din veninde grine af den tandpastaplet på din bluse, som du ikke selv har opdaget på vej ud af døren, og du vil måske også selv få et smil på læben.

Det er nemlig vigtigt at huske, at negativitet smitter! Og det samme gør glæde, smil og god energi. De mennesker vi er sammen med, påvirker vores humør. Det gælder både dem vi kender godt, men også vores kollegaer, folk i elevatoren på vej til biografen, og dem vi ser på gaden.

Bliver vi mødt med smil, så smitter det også af på hvordan vi selv har det, når vi går ind i et rum. Vi begynder selv at blive bare en smule mere afslappet og smiler måske til den næste, der går ind i rummet, og på den måde har vi skabt en positiv atmosfære.

Det samme gælder dog også den anden vej, så tænk dig om, inden du bringer din dårlige dag med dig. Alle har naturligvis lov til at have en dum dag, men husk på, at brok avler brok.

Tag kontrollen over dit fokus

Hver dag tænker vi flere tusinde tanker. Nogle er lange, komplekse tanker og andre er blot små glimt, som flasher forbi vores indre (u)bevidsthed, og som vi ikke selv opfatter. Vores tankemønstre former vores adfærd, som igen former vores tanker.

Har du derfor en tendens til at fokusere på negative aspekter i hverdagen eller livet generelt, vil du sandsynlig selv (ganske ubevidst) tænke mere negativt.  

Mind gerne dig selv om at det bare er én dårlig dag, ikke en dårlig uge, måned eller år. De fleste problemer går over igen og selv hvis de ikke gør, hjælper det ikke med et negativt fokus, hvor du minder dig selv om problemet igen og igen. 

Er det hele ramlet i din verden, så husk også at sorg og kriser er en del af livet og selvom det ikke ’bare’ går over, så kan de fleste ting bearbejdes og ikke alle dage er lige mørke. Der er gode oplevelser i vente!

Har du sovet dårligt, eller mangler du bare mere energi til din (gode!) dag, kan du læse om sunde alternativer til energidrik lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.