At være ung
Semesterstrategi – Planlæg din studietid

Tiden løber alt for hurtigt, når at der er lektier, der skal laves, og det stresser dig måske? Få styr på din tid ved at lægge en strategi ved semesterstart

faellesskabIfølge fagforeningen Kommunikation og Sprog, så oplever 45 procent studerende stress i hverdagen, mens 64 procent er stressede op til eksamener.  Hvis du er en af disse studerende, så kan det være en god ide at lægge en plan ved semesterstart. Hvis du strukturerer din tid, og derigennem afsætter tid til både det sure og det søde, så får du mere overskud i hverdagen.

1 - Anskaf en semesterkalender

Første step på vejen mod et struktureret semester er en kalender. Kalenderens format er vigtigt, for du skal kunne skabe overblik over hele semesteret. Jeg vil derfor anbefale, at du benytter en månedskalender fremfor både en uge og en dagskalender. Hvorvidt du vælger en digital eller papirskalender er helt op til dig. På Kalendersiden.dk kan du lave en kalender for hele dit semester, hvor du kan plotte alle dine planer ind.

2 – Forventningsafstemning og studeaktiviteter

Når du har skrevet alle dine lektioner og afleveringer ind i kalenderen, så skal du overveje hvor meget forberedelsestid, du har brug for til disse. Overvej her omfanget på dine afleveringer, læringsmålene, dine ECTS point og dine egene forventninger til dig selv. Skriv studieforberedelse i kalenderen uge for uge, og afsæt tid til research og opgaveskrivning i forhold til dine afleveringer.   

3 – Jobs og mærkedage

Ligeså snart at du har indskrevet dine studieaktiviteter, så er det tid til at få dine arbejdsdage plottet ind. Herudover så skal fødselsdage, fester og ferier også skrives ind. Det lyder måske af meget at skemalægge ens fritid, men - det giver ro i maven at vide, hvad man har af planer. Desuden så kan du tilpasse din studieforberedelse således, at du ikke skal læse 200 siders biologi på dagen for mormors fødselsdag.

4 – Anskaf alt studiemateriale

Der kan være én økonomisk gevinst ved at købe brugte studiebøger og/eller at printe enkelte kapitler på biblioteket, men – vent ikke for længe med at anskaffe dit studiemateriale. Jo længere der går før, at du får fat i læsestoffet, des mere får du at læse op på senere. Hvis du vælger at anskaffe materialet til dit studie løbende, så skal du huske at afsætte tid til dette i din semesterkalender.

Har du en følelse af overskud i din hverdag? 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.