At være ung
Start som ung iværksætter

Casper Blom startede som iværksætter som 13-årig ved at indsamle brugte golfbolde og gensælge golfboldene. Sammen med Rasmus Borup Nielsen, der startede som iværksætter som 10-årig, har de i dag flere virksomheder, en masse ansatte og en tocifret millionomsætning. De startede begge med en startkapital på henholdsvis 300 og 0 kroner. Sidder du med en iværksætterdrøm, og gerne vil skabe din egen succes og fremtid, så læs mere her:

Få succes i en ung alder

Iværksætteri handler om at finde en niche, og derved dække et behov, som ingen andre har set i markedet. Det gjorde Casper ved at gensælge brugte golfbolde billigt. Konkurrenterne var de store etablerede sports-kædebutikker, og dyre golfbutikker, der solgte nye men dyre goflbolde. Forskellen er iøjnfalende, og derfor er billigegolfbolde.dk i dag en kæmpe succes. Men som du sikkert allerede har gættet, så er Casper iværksætter af kød og blod. Derfor er han allerede fra starten af 2017 igang med en ny webshop.

I USA er kulturen anderledes i forhold til i Danmark. I Danmark har vi en lønmodtagerkultur, hvorimod i USA er der en iværksætterkultur. I USA bliver man ikke set ned på, blot fordi, at man er gået ned økonomisk med sit første firma. Her betragtes det som et skridt på vejen til succes, at prøve at gå konkurs med et firma. Dermed ikke sagt at målet er at gå konkurs, men af modgang bliver man stærk og klogere.

Erfaring kommer ikke af sig selv. Både Casper og Rasmus siger, at det handler om at starte så tidligt som muligt som iværksætter. Og der er magt bag ordene. De ved, hvad de taler om.

De store danske medier, har da også stået i kø for at fortælle om succeshistorien.

Hvad kræver det at blive iværksætter?

Først og fremmes kræver det mod og et særdeles højt energiniveau. En anden kendt iværksætter Jesper Buch siger: Do whatever it takes. Dermed mener han ikke, at du skal gøre noget kriminelt, men du skal kæmpe for hver en millimeter, og have ild i øjnene. Modgang er blot lig med udfordringer, der skal løses.

Drop undskyldningerne. Jeg har ikke tid, jeg har ikke pengene, jeg har ikke erfaringen. Hvis du vil det af hjertet, så er der ingen stopklodser. Som ung har vi ikke mere travlt, end vi har senere i livet. Faktisk er villa, volvo og vovse, nok noget af det mest tidskrævende der findes, når man lige kombinerer det med at være gift og have børn. 

Find dig en god mentor, der er klogere end dig selv. Du skal ikke vide alt fra dag 1, men du skal være dygtig til at omgive dig med personer, som ved mere end dig selv. Herved lærer du meget mere, sparer tid og minimerer fejl i forhold til omkostninger.

Sidst men ikke mindst gælder det om at have en professionel tilgang til din virksomhed. Er du klar til at droppe nogle byture og andet, der også er sjovt? Du skal være klar til at arbejde dobbelt så hårdt som dem, der sidder ved siden af dig i skolen. Så drømmer du om at blive iværksætter, skabe dit eget job, og få succes som ung, så gå igang nu. Ikke i morgen, om en uge eller en måned,  men nu!

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.