At være ung
Ting du kun kender til, hvis du har gået på efterskole

Hvis du har gået på efterskole, så vil du kunne forstå den umiddelbare frustration, der er forbundet med, at have taget det sidste vand i kanden, eller hvorfor man græd da man skulle hjem. Her har vi samlet en liste over ting, som du kun inderligt vil kunne forstå, hvis du har gået på efterskole.

Efterskole giver skinnebensbetændelse 

Det sker år efter år: Efterskole-elever i hobetal får skinnebensbetændelse! – Og nej, det er ikke som mange lærere og forstandere tror, på grund af den øgede træningsmængde, men i 99% af tilfældene, fordi de almindelige sko stort set i det øjeblik man træder ind på efterskolen, på magisk vis bliver forvandlet til et par klip-klapperne. Klip-klappere, som man ubevidst spænder i foden for at holde på, og derfor går og anstrenger vrist, tæer og skinneben dagen lang. Vi ved det godt, men de er en del af det obligatoriske efterskole-outfit – deal with it, mum!

Sange fra dit efterskoleår bliver ALDRIG dårlige

Mens du er på efterskolen, tænker du ikke så meget over det, men når du kommer hjem og hører alle radio-hittene fra det år, hvor du gik på efterskole, sker der noget specielt med dig. Og allerede i en ung alder kan du blive helt nostalgisk og ”hvis tingene bare var som dengang-agtig”. Sange fra det år, hvor du gik på efterskole vil for altid kunne vække noget i dig.

piger med hårEt efterskole-fællesskab du aldrig igen vil opleve

Uanset hvor forskellige i var på efterskolen, så respekterede ALLE hinanden (i meget vid udstrækning i hvert fald). På en efterskole kommer man til at opleve et sammenhold, som man aldrig igen vil opleve, og du vil se tilbage på tiden, hvor du var et medlem af den store kramme-hygge-grine-flok, med en varm følelse i hjertet. Ingen andre (ud over folk som også selv har gået på efterskole selvfølgelig) vil nogensinde kunne forstå 100% hvordan det er, at være en del af den gruppe.

Morgenhår og ingen makeup

Du havde aldrig troet at du ville lade dine klassekammerater se dig uden makeup eller med morgenhår og krøllet t-shirt. Men allerede efter få uger på en efterskole, har de fleste smidt hæmningerne, og viser sig i al offentlighed med indtørret savl i mundvigen til morgenmaden. Den åbenhed og ”tag mig som jeg er”-attitude vil du aldrig igen opleve. 

Det sidste vand

Du ønsker for alt i verden, at undgå at være den, der tømmer vandkanden! Årsagen og især vigtigheden af den, kender du kun, hvis du har gået på efterskole. Det vil sidde i dig i lang tid efter at du er stoppet, når du nu omhyggeligt vurderer, om dine familiemedlemmer tager, så der er under et glas tilbage i kanden!

Hvis du går på efterskole nu, er det obligatorisk, at kunne tage armbøjninger, så hvis du ikke allerede har læst vores guide til at lære at tage armbøjninger, så gør det her. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.