At være ung
Tips til at købe julegaver online

Juletiden begynder så småt at nærme sig. Det betyder hyggestunder med familien, varm gløgg i maven og en duft af nelikker og appelsin i næseborene.

Men juletiden betyder også, for manges vedkommende, julegavestress!

Slip for julestress – shop online!

Er du træt af uendelig køer i butikker efter arbejdstid, og begynder du nærmest at svede ved tanken om ønskelister? 

Bare rolig! Du kan spare timevis af stressede timer, hvis du handler dine julegaver online.

Sæt dig godt til rette i din yndlingsstol, hav en dejlig kop te ved hånden og tænd computeren. Du har nu adgang til alverdens gaver, hvor professionelle endda sørger for både indpakningen og leveringen. 

Det er næsten for godt til at være sandt; en jul uden gavestress!

Usikker e-shopping?

Mange tøver ved at købe deres julegaver online, fordi de føler sig usikre ved e-handel.

For at undgå unødvendige og ubehagelige overraskelser I januar når gaverne skal byttes, er det smart på forhånd at have styr på dine rettigheder som forbruger, der handler online.

Der kan eksempelvis være forskel på byttereglerne i fysiske butikker og e-butikker. Inden du klikker ”køb” på hjemmesiden, er det derfor en god idé, at tjekke butikkens bytteregler, der hvor du handler. 

Selvom det kan virke naturstridigt, er det også en god idé at åbne pakke fra e-butikken, når den ankommer. Du kan jo have fået en forkert vare, en forkert størrelse eller lignende, og det er ærgerligt at opdage juleaften.

Bestiller du gaven indpakket, er dette naturligvis ikke en mulighed, men så må du selv have gang i gavepapiret derhjemme.

Som forbruger står du endvidere stærkere, når du er velinformeret. Derfor bør du altid læse alt det med småt, også selvom det virker kedeligt eller unødvendigt.

I forlængelse heraf, bør du kun handle på sider, som du har tillid til. Udlever aldrig dine konto-oplysninger til en hjemmeside, der ser mistænkelig ud. 

Artiklen her indholder både vejledning i online køb af gaver, og et eksempel på skjult markedsføring, som du ofte vil møde på nettet. Kan du gætte hvilken markedsføring, der er tale om? Når du har gættet det, så ved du nu langt mere om, hvordan webshops prøver at påvirke dig. Ikke at det nødvendigvis er dårligt, for du er vant til at møde markedsføring i din postkasse, på tv og i biografen, men det er altid rart, at man er bevidst om, hvordan man eventuelt bliver påvirket.

Mangler du idéer til hvilke julegaver, du skal ud og købe? Læs mere HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.