At være ung
Tips til den gode julefrokost

Det er højsæson for julefrokoster!  Rundt omrking i det danske land bliver læberne farvet røde, snapsen bliver sat på køl og forventningerne skrues i vejret.

Men kan du selv gøre noget for at sikre, at det bliver en god julefrokost i år? Ja, naturligvis! 

alkohol

Sænk forventningerne!

For mange danskere er årets julefrokost en af de eneste anledninger hvor alle fra arbejdet, studiet eller måske den gamle gymansieklasse, samles.

Derfor kan der hurtigt opstå et præstationsangst, som den stakkels fest slet ikke har bedt om. 

Typisk prøver mange at arrangere diverse sjove lege, som falder helt til jorden.

 

Festens planlæggere laver sandsynligvis de mange lege for at være sikre på, at alle hygger sig.

Er der derfor arrangeret lege, så gå med på præmissen og engagér dig i dem. Det bliver altid lidt sjovere, hvis alle er med. 

Er der intet arrangeret, så gå ikke i panik. Det er bare en fest som alle andre, og du behøver ikke have ekstra underholdning. Brug aftenen på at snakke med dem, du ikke har set længe, få danset til en masse dårlig julemusik og på at få spist din årsration i sild.

Ved at sænke forventningerne, bliver alle fester som regel bedre.

Hold igen med alkohol! 

Muligvis et kedeligt råd, men ikke desto mindre et fornuftigt et af slagsen. Hvis du starter med at sluge 3 shots inden kl 18, hvor silden serveres, så er du ret sikker på ikke at opleve natmaden. Og det er som regel hotdogs, som de fleste med en promille ikke vil undvære...

Det er nemlig ærgerligt at gå glip af en halv fest, hvilket hurtigt kan blive realiteten, hvis du drikker for meget tidligt på aftenen.

Prøv at overholde den gode gamle "1 glas vand" regel, hvor du drikker mindst et lille glas vand pr. genstand. Det er naturligvis en regel, der ikke kan holdes hele natten, men holder du den bare indtil desserten serveres, er du godt kørende.

Et sidste råd i den kedelige genre, omhandler transport. Det er ikke fedt at være fuld, kold og utålmodig, mens du står på et fortov med 20 andre julefrokostgæster, som alle gerne vil hjem.

Inden du tager afsetd kan du derfor med fordel have arrangeret kørslen hjem. Enten har du aftalt en fælles taxa med nogle venner, fundet den eneste ædru i selskabet som er i bil, eller har tjekket natbussernes tider. Det kræver lidt arbejde på forhånd, men betaler sig, når du ligger i din varme seng senere på natten.

Læs hvordan du dagen derpå kommer bare lidt sundere igennem dine tømmermænd lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.