At være ung
Tips til hårfarvning

Leverpostej er måske lækkert på rugbrød, men de fleste synes ikke, at det er så lækkert på hovedet. I hvert fald ikke hvis man skal tyde trenden blandt unge, hvor langt de flester farver deres hår.

Mange unge kvinder bruger en stor portion af deres surt tjente løn på at sidde i en frisørstol og skifte udseende. Det er nemlig en helt fantastisk følelse, at gå ud fra salonen med nyfarvet hår og føle sig klar til verden. Men det er kke helt ufarligt at farve hår, viser forskellige studier. 

pige tænker

Hårfarve kan være skadeligt

Der findes forskellige tips til hårfarvning, som kan minimere risikoen for skadelige bivirkninger.

At farve håret ofte, øger sandsynligheden for allergiske reaktioner, viser studier i immulogi.

Permanent hårfarve fungerer, ved at molekyler trænger ind i dine hårstrå, forbinder sig med hinanden og danner større molekylder, som ikke kan komme ud. Derfor skifter dit hår farve.

Den proces kan være ganske ufarlig, men særlige farvestoffer kan øge risikoen for allergi. Det er ikke kun dit hår, som er i risikozonen, men også din hud, da hårfarve typisk også rammer hovedbunden.

Ikke alle mennesker er lige modtagelige overfor de skadelige og allergifremkaldende stoffer, og det er svært at vide, om man selv er udsat.

Inden du farver dit hår, er det derfor en god idé, at teste hårfarven på dine håndflader eller bag øret. Har du ingen reaktion dér, er der mindre sandsynlig for, at du får en reaktion, når du farver dit hår.

Sådan plejer du dit (farvede) hår

Du kan også selv være proaktiv, når du vælger hårfarve. De fleste frisører har en række forskellige hårfarver, hvor du kan gå efter de økologiske hårfarver og mest naturlige. Spørg din frisør til råds, hvis du er i tvivl.

Hårpleje er også utrolig vigtigt, hvis du er vild med at skifte look.

De er en smule dyrere, end hvad du finder på hylden i supermarkedet, men gode hårprodukter kan være guld værd for dit hår. Du kommer rigtig langt med en plejende hårkur, som arbejder for at bevare både farven og fugten i dit hår. 

Kombinerer du denne gode hårkur med en plejende shampoo og en balsam, der begge er udviklet til farvet hår, så er du godt på vej mod sundere hår. 

Husk også gerne et godt varmebeskyttende produkt, hvis du ofte føntørrer eller styler dit hår med fladejern/krøllejern, da dit hår er mere udsat, når det er farvet.

Hårfarvning er både sjovt og lækkert, men det kræver nogle forholdsregler, hvis du gerne vil bevare et sundt og lækkert hår fremover.

Indlægget indeholder affiliatelinks 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.