At være ung
Tricks til at rydde op

Vi kan vist alle sammen hurtigt blive enige om, at det ikke er det sjoveste i verden, at rydde op, men det er alligevel noget man bruger ufattelige mængder tid på igennem sit liv. Så hvorfor ikke gøre det mere effektivt? Jo hurtigere man kan blive færdig, jo hurtigere kan man komme i gang med noget sjovere. Det er vel de færreste der lige frem elsker at rydde op.

Ryd op med musik

Når du skal i gang med at rydde op så set noget af dit yndlings musik på anlægget. For når der er gang i den fjerner du ikke alene fokus på den irriterende oprydning, du bliver også hurtigere fordi du ikke holder så mange pauser-især hvis du vælger noget up beat musik.

Undgå overspringshandlinger under oprydning

Det kan være nemt at falde i fælden med overspringshandlinger mange ting-som at stirre på ens egne sko kan pludselig virke interessant når der skal ryddes op, men når du først har tvunget dig selv i gang, så bliv ved indtil du er færdig.

1-2-3 processVælg en strategi for oprydningen

Når du skal rydde op og der er mange ting der skal gøres, kan du vælge en strategi hvor du starter med det som du synes er mest irriterende-på den måde vil oprydningen hele tiden blive lettere og lettere. Du kan også vælge at starte med det "sjoveste" og på den måde hele tiden lave det som er mindst irriterende.

Du kan skrive en liste over det der skal laves, og hver gang du har udført en opgave, kan du steg den ud på listen. Det giver en dejlig følelse af driftighed og fremgang. På den måde kan du også følge med i hvad der mangler at blive lavet, og holde dig selv op på at du skal være færdig med hele listen inden du må stoppe.

Giv dig selv en belønning efter oprydning

Det kan virke banalt og barnligt at skulle belønne sig selv, for at rydde ens eget rod op, som man selv har efterladt. Men hvis det kan virke motiverende for dig, at der venter et varmt skumbad eller en friskbagt kage, så er det da hele umagen værd. Beløn for eksempel dig selv med en sund og lækker hjemmelavet smoothie! Læs denne artikel og find inspiration og lækre opskrifter på hjemmelavede smoothies og milkshakes.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.