At være ung
Undgå overspringshandlinger

Læs med og få seks gode råd til at overvinde overspringshandlingerne i hverdagen

Overspringshandlinger er alt det, som vi pludseligt finder på at lave, når vi reelt set burde lave noget andet. En vanskelig skoleopgave kan udskydes både en, to eller måske endda tre timer pga. Facebook, Twitter eller Instagram. Måske skal vasketøjet lige ordnes eller lejligheden rengøres? Alt det du vælger at lave på trods af, at den presserende, vanskelige opgave hænger dig over hovedet – det er overspringshandlinger.  

flueben

Mange (mig selv inkluderet) påstår, at tid er en mangelvare, men i virkeligheden så har vi jo faktisk rigtig meget af den. Vi bruger bare ikke tiden rigtig. I stedet for at tjekke din mail 20 gange i løbet af en dag, så er det faktisk nok at tjekke den én gang, måske to. Derudover er det faktisk heller ikke nødvendigt at tjekke Facebook hvert tredje minut, for så ofte er der slet ikke nye opdateringer.    

Følelsen af altid at have travlt

Har du følelsen af, at du aldrig har tid til at slappe af? Føler du ikke, at du med god samvittighed kan slappe af om aftenen, inden at du skal sove? Bliv herre over din egen tid og drop overspringshandlingerne, for kun sådan kan du med god samvittighed holde fri og have det sjovt, efter at opgaverne er løst.

Seks råd til at overvinde overspringshandlingerne

1. Spørg dig selv: Hvor vigtig er denne opgave?

Hver gang du bliver stillet overfor en ny opgave så spørg dig selv, hvor vigtig den er. Således kan du nemlig prioritere din tid og få styr på dine deadlines.

2. Begræns tidsrøverne

Facebook, Instagram, Twitter, Reddit, Tumblr, Ello – alle disse medier er tidsrøvere, så husk at spørge dig selv om nødvendigheden i at tjekke deres opdateringer.

3. Tjek kun e-mails én gang om dagen

Er du typen, der hele dagen får relevante studie- og/eller arbejdse-mails tilsendt? Tjek dem for så vidt muligt kun en gang om dagen, eventuelt to gange. Undgå spildtid.

4. Planlæg underholdning

Hvis du gerne vil se tv om aftenen, så sørg for at have lavet lektier og arbejdsopgaver inden da. Det er vigtigt, at man har det sjovt hver dag, og hele ens liv skal ikke være arbejde og sure pligter. Det er dog nemmest at slappe af, når alle ens opgaver er lavet.

5. Trim kalenderen

Forsyn evt. din kalender med små post-it noter med titlerne Sjovt og givende/uforpligtende, Sjovt og givende/nødvendigt, Svært og kedeligt/nødvendigt og Svært og kedeligt/uforpligtende. De aftaler som får det sidste mærkat, kan du sagtens droppe.  

6. Vær ærlig overfor dig selv og indfør afslapning!

Du snyder kun dig selv ved at bruge overspringshandlinger i hverdagen. Det kan godt være, at du få en masse ting lavet, men det er ikke de ting, der stresser dig. Respekter dig selv nok til at få lavet de vanskelige opgaver først således at du kan holde fri bagefter. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.