At være ung
Video lektiehjælp til dine studier

Du kender det sikkert godt – der er simpelthen ikke timer nok i døgnet til at nå at læse alle lektierne og forberede dig grundigt til alle timer på dit studie. Måske vælger du så at springe det kedeligste eller det vanskeligste over, og i sidste ende kan det være katastrofalt for din uddannelse. Det behøver du ikke mere.

StudyTubeher henter du den korte udgave af dine studiebøger på hhx

Der findes et website, som kan hjælpe dig i den travle studiehverdag – et koncept som giver dig mulighed for hurtigt at få et overblik over det absolut vigtigste indhold af pensum til en bestemt lektion.

Sitet hedder StudyTube, og kommer til at bygge på crowdsourcing, hvor medstuderende hjælper hinanden med at være bedre forberedte til undervisningen. De, som har læst teksten til en lektion, tjener penge på at lave et resumé på video, og andre studerende kan derefter hente det på StudyTube.

Her kan du se en video om konceptet.

At vælge at gøre det vigtigste

Websitet er et godt supplement til din egen forberedelse. På den lange bane er videoresuméet ikke en erstatning for din egen læsning af dine lektier; men i en presset hverdag kan du f.eks. lytte til de korte udgaver af stoffet og derefter beslutte, hvilket stof du vil prioritere at bruge din sparsomme tid på. Hvis du ikke har mulighed for at lægge lige mange kræfter og lige meget tid i alle lektioner, er lektiehjælpsplatformen en hjælp til at lægge energien, hvor du har mest brug for den.

Et overordnet kendskab til teksten til undervisninger er altid bedre end slet intet kendskab til teksten. Du får en fornemmelse af at kunne følge med – ikke i alle detaljer – men i de store linjer, og du slipper for den helt dårlige samvittighed og oplevelsen af at være bagud.

Læse eller lytte – eller både og

Du kan bruge lektiehjælpsportalen på flere måder.

Hvis du ikke er så stærk til at læse, kan det være en ide at bruge videoresuméet til at give en forforståelse af teksten. Så ved du, hvad du skal læse om, og om der er afsnit, du gerne vil fordybe dig mere i senere. I undervisningen kan du bedre følge med, når du har et vist kendskab til emnet.

Måske lærer du bedst, ved at høre stoffet blive fortalt, og så er videoen en rigtig god løsning til at skabe en grundlæggende viden om stoffet.

Hvis du er en hurtig og stærk læser, er resuméet en håndsrækning til en kort repetition af det læste. I nogle tilfælde har du måske læst teksten lang tid i forvejen, fordi det passede bedst ind i din plan, og websitet kan så hjælpe dig med en kort repetition, eksempel kort før du skal til eksamen.

Endelig er der også den mulighed, at du vil bruge resuméet til at sammenligne, om du selv har forstået teksten på samme måde som den studerende, som har lavet videoresuméet.

Sidst men ikke mindst vil StudyTube være en hurtig vej til den sidste repetition før eksamen. Vi ser altså mange forskellige gode grunde til at se og høre sine lektier på video som et alternativ eller supplement til altid at læse selv.

StudyTube udvikler sig

Lektiehjælpsportalen har turbo på deres udvikling. Der er mulighed for at give feedback til sitet, og websitet vil derefter udvikle de bedste idéer. En mobil-app er på vej, så StudyTube let kan tilgås i en fart, når der er brug for det i sidste øjeblik, og indtil da kan YouTube-appen bruges til at se videoerne med. Hjemmesiden vil, efterhånden som indholdet vokser, blive udvidet med features, som gør det let at finde relevante videoer og henvisninger til diverse litteratur og værdifuld viden.

Videoerne bliver lagt i kategorier under fag og niveau, som passer til uddannelserne.

Videoerne ligger på YouTube og findes med en søgning på ‘studytube’, og du kan finde dem på deres website studytube.dk og på Facebook. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.