At være ung
Få dine læber helskindet igennem vinteren

Her giver vi dig guiden til at få dine læber helskindet igennem vinteren – bogstaveligt talt! For hvem vil ikke gerne undgå sprækker og tør hud i den kolde og tørre luft, som nu skyller ind over Danmark, og først forlader os om tre-fire måneder.

sunde læberVinterlæber

Om sommeren er vi gode til at huske, at beskytte vores læber imod solen med læbepomader, solfaktor og masser af fugtgivende glosser og lip pots, så vi bevarer spændstigheden og fugtbalancen i læberne. Men om vinteren glemmer mange, at den kolde og tørre luft faktisk virker mindst lige så udtørrende på læberne, som sommerens solstråler gør. Vil du beskytte læberne igennem vinteren er det derfor vigtigt at vide, hvilke produkter du skal gå efter, når du skal sørge for at holde på fugten.

Forskel på læbestifter

Der er kolossal forskel på, hvilke læbestifter man bruger på læberne, når man skal ud i den kolde luft og i forvejen har brug for fugt til læberne. Alle de hyper moderne matte læbestifter er desværre også ekstremt udtørrende for læberne, så hvis du vælger at bruge en mat læbestift, så sørg for, at have en god læbebalm med i tasken som du kan påføre hvis dine læber i løbet af dagen begynder at skrige på fugt.

En god læbestift til vinteren er en mineral læbestift for eksempel med jojobaolie, som blødgør og fugter huden. Oliebaserede produkter er nemlig også bedst til at beskytte huden idet vand fordamper fra huden, når makeuppen er kommet på, og man derfor står tilbage med et indtørrende produkt. 

Førstehjælp til sprukne læber

Når du skal i seng, kan det hjælpe på de sprukne læber at påføre en fed creme i et tykt lag og sove med det. Du får næsten ikke bedre muligheder for at booste dine læber med fugt igennem flere timer. Når dine læber er helet op, så der ikke er åbent ind til kødet mere, kan du fjerne de overflødige flager af gammel tør hud på læberne ved at peele dine læber med en tandbørste. Herefter påføres igen en fugtgivende læbepomade eller creme – man kan godt bruge en normal creme, selvom den kan virke tyndere, og plej derefter læberne igennem dagen.

Derudover er det en god idé, at huske at drikke rigeligt med vand, så kroppen også indefra kan regulere fugtbalancen. Læs denne artikel som giver dig gode tips til, hvordan du kan få vand nok.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.