Flytte hjemmefra
Find møbler i genbrug

Er genbrugsbutikker kun for pensionister? Langt fra!

Der er blevet moderne at leve gammelt, kan man vist godt sige. De større byer rundt omkring i Danmark bugner af antik forretninger og genbrugsbutikker, der ikke kun har kunder, som har grå hår.

Unge er blevet vilde med en indretning, der kombinerer de gode su-venlige IKEA møbler med antik og genbrug, der kan give hjemmet et pift af personlighed.

par flytter hjemmefra lille

Spar penge i genbrugsbutikker

Du kan spare mange penge, hvis du åbner din horisont i forhold til møbler. Du behøver måske ikke den dyreste eller nyeste sofa, når du skal flytte, mens du har et begrænset budget som studerende.

De fleste genbrugsbutikker har i dag høje standarder for, hvornår de tager møbler ind, men de sælger dem alligevel billigt, hvor overskuddet går til et godt formål.

Vil du have noget, som ikke ligner alle de andres, er der også rig mulighed for at finde noget ’guld’, hvis du tager din tålmodighed med dig i lommen og går på jagt i diverse antikforretninger.

Du skal muligvis betale lidt mere, hvis du finder noget, der er fra en kendt designer, men det vil alt andet lige typisk være en hel del under nyprisen, som du skulle have betalt i butikkerne.

Antikforretninger har ofte et bredt udvalg af klassiske og skæve møbler, billedrammer, lamper og fine sager i porcelæn, der kan sætte et helt unikt præg på dit hjem.

Brug de sociale medier og gør et kup

Det er ikke kun i fysiske butikker, at du kan være heldig at finde fine møbler til en god pris. 

På de sociale medier blomstrer den såkaldte ’dele-økonomi’ også i stor stil, hvor der er oprettet et utal af grupper med forskellige navne, hvor det er muligt at afhente møbler gratis (eller til en meget lav pris) i dit lokalområde.

I stedet for at sende de gamle møbler på lossepladsen, når man skal flytte, er der nemlig rigtig mange, der er begyndt at lave opslag på eksempelvis Facebook, hvor folk i området får et bestemt tidsrum oplyst, og så kan de komme og afhente diverse møbler – gratis.

Det giver ejeren en god fornemmelse i maven af ikke at smide ting ud, men det giver også køberen mulighed for at få nogle møbler, der som regel ikke fejler noget, til stort set ingen penge.

Man kan vist roligt sige, at alle vinder på sådan en aftale.

Næste gang du får lyst til at ændre din indretning, eller næste gang du skal flytte, kan det altså godt betale sig ikke at hoppe ned i den første og bedste møbelforretning og lade dankortet bløde, men lige se sig omkring – måske er der noget genbrug til dig?

Læs om du er klar til at flytte hjemmefra HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.