Flytte hjemmefra
Kom i gang med ’gør det selv’

Har du mange projekter, du gerne ville i gang med, men har du aldrig rigtig fundet energien?

Du kan herunder finde inspiration at forvandle dine ’gør det selv’ drømme fra flygtige drømme til konkrete projekter, som du kan være stolt af.

par trækker i stige

Start i det små

Måske har du aldrig  rørt en symaskine, og hvis din idé om en værktøjskasse stammer fra amerikanske film eller din fars skur derhjemme.

Er det tilfældet, så er det ikke nogen god idé at kaste dig over større projekter i ’gør det selv’ genren.

Start i det små med projekter, du selv kan overskue. På den måde kan opbygge din erfaring med at være kreativ uden, at du starter noget, du ikke kan afslutte.

Det er ikke sjovt at drukne i dyre materialer, som du ikke får brugt. Det er heller ikke sjovt at rode og svine med en masse træ, skruer og maling, hvis du ikke får noget smukt ud i den anden ende. 

Som med alt andet vil din selvtillid sandsynligvis hurtigt vokse, når du får positive oplevelser, med det du laver.

Små projekter såsom at lave en billedvæg, male nogle hylder eller sy nye puder kan give dit værelse et helt nyt udtryk, men koster hverken alverdens tid eller penge at gå i gang med, så det er gode projekter at starte med.

Inviter eventuelt din gode ven eller veninde på besøg, så i kan have en ’gør det selv’ dag sammen. Måske har de også en indre gør det selv type, der venter på at komme ud?

Søg inspiration hos andre

Der er mange, der har årevis af erfaring med både store og små projekter, så hvorfor ikke bruge deres erfaring til din fordel?

Vær ikke bange for at tale med medarbejderen i hobbyforretningen, trælasten eller hvor du har handlet dine materialer.

De arbejder der fordi, de ved noget om de materialer, du har brug for.

Der er derfor ikke nogen grund til at vandre forvirret rundt i butikken og risikere at komme hjem med det forkerte, når du bare kan spørge om hjælp.

Mange føler sig forkerte første gang, de handler i en specialbutik, men du må pakke din usikkerhed væk, for den hjælper ikke dit nye projekt med at blive til virkelighed.

Du kan også søge inspiration på internettet, hvor der efterhånden findes videoer, guides og instruktioner til de fleste ’gør det selv’ projekter.

Hvad enten du har forelsket dig i et have-projekt, vil desgine dit eget tøj, eller har planer om at male dine gamle stole i stuen, så kan du med garanti finde andre, der også kastet sig over et lignende projekt.

Er du klar til at flytte hjemmefra? Få gode råd ved at læse med HER 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.