Flytte hjemmefra
Få alt på skrift, når du lejer din forældrekøbte-lejlighed ud

Hvis du ikke sikrer dig imod det, så kan du risikere, at din eks-kæreste ender med retten til at bo i den lejlighed, dine forældre har købt til dig

Priserne på lejligheder og kollegier i de større byer er mange steder blevet helt usandsynligt høje, så det kan være svært, når man som fattig studerende skal ud at finde en bolig til SU-priser. Måske er du heldig at have forældre, som er villige til at købe en lejlighed til dig? Det er blevet meget udbredt, at forældrene køber boliger, således at de unge kan slippe med en lavere husleje.

nøgle i håndOg det er jo super lækkert for de unge, der har så overskudsagtige forældre. Dog er det vigtigt at have én ting i mente!

Såfremt at du vælger at få dig en roommate i den forældrekøbte lejlighed, så bør man formulere i lejekontrakten, at du har retten til at blive boende i lejligheden, skulle der opstå en konflikt imellem dig og din roommate

Hvis dette ikke er skrevet i kontrakten, så har din roommate nemlig efter to år lige så meget juridisk ret til at blive boende i lejligheden, som du har. Lige nu er i måske virkeligt forelskede, men skulle dette ikke vare ved, så er det ærgerligt, hvis eks-en ender op med den lejlighed, som dine forældre ejer.

Eller du bor måske sammen med en ven, men drømmer om at få denne ud således, at kæresten kan flytte ind? 

Sørg for at lave aftaler mens alle parter er på venlig fod, og husk at få alting på skrift. Derudover så sikrer åremålsbestemte lejeaftaler, at i ikke ender med en lejer som, i bare ikke kan slippe af med. 

Er forældrekøb en god eller en dårlig ide?

Dette afhænger naturligvis helt af både dine forældres økonomiske- og din boligsituation. Som investering må man dog sige, at forældrekøb er en satsning. Boligmarkedet svinger op og ned, så det kan være lidt af et sats for dine forældre, hvis de vælger at købe en lejlighed til dig.

Mange eksperter mener, at forældrekøb er mere en håndsrækning end en egentlig investering. Du vil dog helt klart selv kunne høste godt af aftalen.

Udover at din husleje vil være billig (Dog ikke for billig, hvis ikke dine forældre skal beskattes yderligere), så vil dine forældre kunne sælge dig lejligheden til 85% af vurderingsprisen, skulle den tid komme.

Ejer dine forældre den lejlighed som, du bor i?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.