Flytte hjemmefra
Flytte-hjemmefra Indkøbsliste

Sponsoreret indlæg.

Hvad skal du egentlig have købt inden den store dag, hvor du flytter hjemmefra forældrehyblen og får din egen? 

Her får du en liste over det mest absolut-nødvendige grej til overlevelse i den storbyjungle dit nye studieliv (sikkert) vil placere dig midt i. Du skal flytte hjemmefra og glæder dig helt vild! Faktisk så glæder du dig så meget, at du næsten har købt hele IKEA tom.

glad flytning

Gryder, toiletbørster og madolie; alt hvad et menneske nogensinde kunne få brug for står sirligt nedskrevet på den indkøbsliste, som du har brugt evigheder på at færdiggøre, og du har tænkt dig at købe det hele, inden du flytter.  

Don’t.

Gør ikke den fejl at købe alt inden at du har fået lejligheden, for hvad har du tænkt dig at gøre med service til 12, hvis du kun kan få et kollegieværelse på lige så mange kvadratmeter? Det dur ikke.

Når det er sagt, så er det naturligvis en god ide at benytte sig af tilbud, når man skal købe stort ind, og de lave priser venter ikke på nogen. Vær dog selektiv og vær konstant opmærksom på hvor meget det faktisk koster at leje en stor flyttebil.

Køkken:

Hvis du har søgt kollegieværelser med delekøkken, så anbefaler jeg, at du venter med at købe for mange køkkensager. I sådanne tilfælde vil i nemlig være flere til at deles om maskinerne, og så hjælper det ikke noget af i alle kommer anstigende med 10 forskellige blændere. Du kan dog med fordel medbringe:

 • Lille gryde og lille pande med både grydeske og paletkniv.
 • En flad- og en dyb tallerken med bestik, samt en kop til drikkelse.
 • Dåse- og flaskeåbner, proptrækker og skarp kniv
 • Et par plastbøtter til opbevaring
 • En madpakke er også rar den første aften.

Soveværelse og stue:

Nogle vælger at medbring alle deres møbler hjemmefra, når de flytter i noget nyt, mens andre starter forfra ved at købe nye møbler. En seng er dog rar at have fra starten, men hvis dette ikke er muligt, så anskaf dig en god luftmadras til at klare de første nætter, inden at møbelhandleren leverer den nye boksmadras. Mht. sofa og spisebord, osv., så kan jeg kun anbefale, at du venter med at købe det, til at du er flyttet ind og få så møblerne leveret, hvis muligt. Medbring dog med fordel:

 • Luftmadras med pumpe
 • Dyne og pude
 • Kunstigt lys i form af lampe, lommelygte og mange stearinlys (Husk lighter).
 • Værktøjskasse 

Bad:

Et badeforhæng og lignende kan man godt undvære et par dage, indtil man får taget sig sammen til at få handlet ind, men disse ting bør du have med i første læs:

 • Toiletpapir, mindst én rulle til første aften!
 • Håndsæbe og et lille gæstehåndklæde
 • Rengøringsmiddel til hele hytten, her vil jeg også anbefale et par karklude og viskestykker.  

Udover alle disse ting, skal du naturligvis medbringe dit tøj, dine sko og jakker, toiletsager samt elektronik. Alt det som man ikke bare lige kan købe nede ved den lokale på hjørnet og i IKEA skal naturligvis med, når du flytter. Pointen med denne artikel er blot, at du ikke behøver at købe 20 desserttallerkener med minigafler denne første gang, hvor du flytter ud og skal have dit eget. Vent med det, og spar pengene til du får brug for tingene, for det er dyrt at flytte. Det vil du opdage, når der skal opsættes internet, og de mange nye regninger dropper ind ad døren.

Med disse råd så kan du i hvert fald klare dig i et par dage, og så kan du jo efterfølgende lave en liste over ting, du bare ikke kan leve uden. 

Udsmykning

En klog mand har sagt: "Hvis du ikke inden der er gået én måned, fra du du er flytte ind, til du får hængt noget pænt på væggene, så kommer der aldrig noget smukt på væggene". Det hænger sammen med, at der er hav af ting du skal lave, når du flytter ind, og så mangle man typisk lige det "sidste". 

Derfor kan du have stor glæde af at bestille nogle flotte plakater, hvilket du eksempelvis kan gøre via: Citatplakat. På den måde kan du hurtigt give din nye lejlighed en nyt og personlig præg. Og omvendt, kender du en god veninde eller ven, som har de samme udfordringer, når de flytter ind i en ny lejlighed, så kan du også i det tilfælde købe en smart plakat som indflyttergave.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.