Af Anna
Julen nærmer sig med hastige skridt, og du er sikkert blevet spurgt om en ønskeliste af op til flere familiemedlemmer.
Har du endnu ikke forfattet den vigtige liste, kan du her læse gode råd til at skrive en praktisk ønskeliste til jul.
Praktiske gaver er ikke kedelige
Når du er ung, er der mange sjove ting, der står højt på den mentale ønskeliste. Det er dog ikke alle, der egner sig på en ønskeliste til familien.
Din tante kan hverken give dig helt ren hud, gode karakterer, uendelige øl i fredagsbaren eller et garanteret tinder-match lørdag aften.
Mange mener, at praktiske gaver er de mest kedelige pakker, men det behøver de ikke være.
Hvis du tænker en smule smart, når du skriver din ønskeliste, kan du både spare penge i dit eget budget og gøre din familie glad, for de giver dig gaver, du rent faktisk ender med at bruge.
En seng og en sofa er store og dyre ting, der kan være svære for andre at købe. Du kan i stedet ønske dig et gavekort til en møbelbutik eller et gavekort til en dag, hvor dine forældre og dig sammen smækker en trailer på bilen og finder en ny seng til dig.
Andre udgifter er mere uforudsete, når man første gang flytter hjemmefra. Eksempelvis er sengetøj, håndklæder og lignende ikke helt billigt, hvis du selv skal forsyne din første lejlighed med det hele.
Tips til ’flytte hjemmefra’ gaver
Mange unge står for snart at skulle flytte hjemmefra, hvor listen med ting man mangler, kan synes helt uoverskuelig.
Julen er en oplagt tid at tænke i flyttebaner, selvom flytningen måske først skal foregå til sommer, når du får svar på din ansøgning til valg af studie.
Har dine forældre en kælder (eller plads et andet sted) kan du eksempelvis opbevare praktiske sager såsom bestik, tallerkener eller glas, som du har været så smart at ønske dig til jul.
Når flyttevognen så ringer på til sommer, er du allerede kommet dine nye room mates og kollegiekammerater i forkøbet ved at have styr på de basale ting.
Det betyder, at du kan bruge dine egne penge på de personlige indretningsting, der giver dit første hjem alene et personligt præg.
Du har så også flere penge til drinks i fredagsbaren og morgenmad i kantinen, hvilket jo aldrig er en ulempe, når man er ung og studerende.
Læs også 'At flytte hjemmefra - de indledende øvelser'. Her finder du tips til de første skridt, når du overvejer at flytte hjemmefra.