Af Pernille
Annoncørbetalt indhold.
Vidste du, at du kan spare op mod 2000 kr. på din varmeregning, hvis du følger dette trick?
Det er endnu kun september, men kulden er allerede begyndt at komme nærmere. Snart skal vi til at have gang i radiatorerne for at kunne holde varmen inden døre, og man kan nogle gange være fristet til at skrue helt op for varmen på én gang. Dette er dog en dårlig ide!
Ifølge Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, så kan du spare mange penge på din varmeregning, hvis du i stedet langsomt og løbende skruer op for varmen.Forsøger du at spare på varmeregningen ved at vente med at tænde for radiatoren til den egentlige vinterkulde? Det kan være en fordel at skrue sit fjernvarmeanlæg op trin for trin over en længere periode i stedet for at gøre det på én gang.
Rådet fra Hofor lyder, at man i starten af fyringssæsonen sætter termostaten på fjernvarmeanlægget på 35-40 grader og herefter gradvist lader varmen stige med fem til syv grader i takt med, at kulden melder sig. Dette skal ifølge deres hjemmeside kunne give en besparelse på 2000 kr. om året for en almindelig familie.
Se videoen og opdag hvordan du kan spare penge på varmeregningen:
Hvor godt kender du din radiator?
Hvis du stiller termostaten på mellem tre og fire, så vil radiatorens og rummets temperatur ligge mellem 19 og 22 grader. Herefter vil hver grad du tilfører betyde en prismæssig stigning på fem procent.
Jo varmere du foretrækker dit hjem, des dyrere bliver det. Til den sparsommelige og energibevidste unge, vil jeg således anbefale et par uldne sokker som supplement til radiatoren her i den kommende, kolde vintersæson.
Husk at lukke for varmen mens at du lufter ud:
Alle rum i din bolig skal helst være opvarmede om vinteren, men husk at lukke for radiatorerne, når du lufter ud. Hvis de ikke lukkes inden, så vil de nemlig registrere kulden udefra og automatisk begynde at varme mere.
Derudover så bør du undgå at lufte ud i længere tid om vinteren. Jo koldere dine vægge bliver af udluftningen, des mere kræver det nemlig at varme dem op igen. Regner du med at benytte dig af disse spare-tips i løbet af den kommende vinter?
Din varmepumpe - Et dyrt bekendtskab?
Hvis du er på vej til at købe et hus, eller lige har gjort det, så har du formentlig stiftet bekendtskab med en tilstandsrapport. En tilstandrapport laves af den såkaldte beskikkede byggesagkyndige, der pointere, hvis noget ikke er i orden. Men byggesagkyndige løfter ikke tæpper, eller flytter møbler. Byggesagkyndige ser kun tingene udefra. Dvs. byggesagkyndige noterer ikke nødvendigvis, hvis din varmepumpe er urgammel. Det er som udgangspunkt noget du selv skal følge op på.
Men selvom du skal bruge en fagmand til at skifte en gammel varmepumpe, så kan der godt være en rigtig god økonomi i at få det gjort. Ganske enkel fordi, at en ny varmepumpe er væsentlig billigere i drift, end en varmepumpe, som måske er fra 70´erne. Vil du gerne vide mere om besparelse på varmepumper, så kan du eventuelt se denne varmepumpeguide.
Vi håber du med denne artikel at have givet dig mange nye idéer til, hvordan du kan spare på varmen, og dermed være med til at reducere forbruget af CO2.