Flytte hjemmefra
5 ting man burde gøre før deadline

Her kommer listen over ting, som du virkelig burde gøre… men næsten aldrig får gjort før sidste øjeblik! Hvis du er så god, at du kan krydse disse punkter af som gjort før tid, er du en sand mester i selvdisciplin og langsigtet tænkning.

mand grublerTage opvasken - inden der er et bjerg

Vi udskyder ALTID opgaven med opvasken, indtil vi spiser vores mad af en køkkenrulle i stedet for en tallerken, og bruger gaflen til både at skære og spise med. Opvasken er en af de ting (hvis du ikke har en opvaskemaskine) som bare ALTID venter på, at blive uoverkommelig, inden man tvinger sig selv i gang. Dumt, men sandt. 

Skrive jule- og fødselsdagskort – inden selve dagen

Én ting er, at vi ikke altid er lige gode til at få købt gaverne i god tid, men ca. halvdelen af gangene får man faktisk købt en velovervejet gave uden stress. Problemet er blot, at man ALTID glemmer eller udskyder at skrive kortet indtil timer før festen, og at kortet derfor bliver vildt uoriginalt og ofte ender i et ”Til:… Fra:…”.

Aflevere afleveringer - mere end 1 dag før deadline

Opgaver i skolen bliver altid udskudt! Hvorfor er et godt spørgsmål, for det er i hvert fald i de færreste tilfælde, at man når at blive uhyggeligt meget klogere, eller at samle inspiration til den helt store guldmedalje på de 4 dage, man har valgt at udskyde skrivningen med. Det kan aldrig rigtigt retfærdiggøres, hvorfor man skriver dem, inden man er vildt presset, men for 80% af danske studerende, er dette virkeligheden.

Aflevere bøgerne på biblioteket – inden sidste dag

Denne falder meget i tråd med den ovenstående. Du kender sikkert til situationen hvor du længe er færdig med at læse i bøgerne, men det er som om, at når der er en deadline på en given dato eller tidspunkt, så udskyder vi opgaven – ikke fordi den er stor eller uoverkommelig, men simpelthen bare fordi den ikke haster… endnu. Bøger bliver altid afleveret dagen inden.

Komme ud af døren – mere end 5 minutter efter du skulle være kørt

Dette punkt splitter nok befolkningen: Nogle er vildt gode til altid at komme til tiden, mens andre iler af sted og glemmer 100 ting, fordi de altid kommer for sent ud af døren. Nogle har en særlig evne til at overvurdere sig selv gang på gang til at tro, at spisningen, tandbørstningen, påklædningen, makeuplægningen, taskepakningen, slipsebindingen, skopudsningen og bilpakningen kun tager 5 minutter. Man ender altid med at rende rundt som en skoldet skid i et glas vand, og komme ud med to forskellige sokker og strithår og alligevel formå at ankomme 5 minutter for sent.

Læs også: Facebook cencurerer konkurrent

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.