Hygge
Anmeldelse: Café Miao

Hvis dit behov for at se på nuttede katte ikke er blevet stillet ved at surfe internettet, kan du nu opleve dem i virkeligheden på en katte-koncept café i København. Café Miao er den første café i Danmark, hvor man som kunde kan komme ind, drikke kaffe… og kæle med en kat. Et usædvanligt koncept og en usædvanlig café. Men er det en oplevelse, du ikke kan misse?

Konceptet giver pote

Konceptet og caféens udsmykning er meget gennemført, hvilket giver en sjov og meget anderledes caféoplevelse. Allerede ved indgangen får du af caféens ansatte, der selvfølgelig er udstyret med katteører, et badge med et billede af én af caféens katte på. Denne kan bruges enten som en souvenir for det mest mindeværdige (og måske også mærkelige) cafébesøg længe eller til at give 10% rabat på ens næste bestilling.

Stedet er en smule spartansk indrettet, men nærmest alt det, der nu er der, har billeder af katte på sig, er formet som katte eller er på anden vis katte-relateret: Alt fra kopper og salt- og peberbøsser til dekorationerne på væggene. Naturligvis er der også hovedattraktionen selv: Kattene. Når de ikke ligger og slumrer på kradsetræerne i håb om at få fred fra både kælelystne voksne og børn, trisser de rundt på gulvet eller hopper op på stolen ved siden af dig. Og hvis du er i tvivl, om det nu var Guffe eller Snehvide, du kælede med, så er hjælpen heldigvis nær. På væggene hænger plancher af hver enkelt af caféens katte med navne, billeder og katte-karakteristika.

Hvis du i øvrigt er ved at få en nær allergisk reaktion af frygt for kattecooties i maden, så frygt ej: Køkkenet og kattene er fuldstændig adskilt. Faktisk er køkkenet på en helt separat etage fra de pelsede dyr. 

Pige med kaffekop

Slå kløerne i en Catpuccino

Størstedelen af menukortet overholder naturligvis temaet. Med navne som Catpuccino, Katté Latte og Caramel Miaochiato på menukortet skal du nok blive mindet om, at du altså ikke drikker kaffe hvilket som helst sted. Og hvis du alligevel skulle have glemt det undervejs, skal du nok huske det, når din koffeindrik kommer på bordet – for naturligvis finder du et lille katteansigt tegnet i mælkeskummet i toppen af din kop.

Katastrofale burgers og dyre priser

Men man skal ikke skue katten på hårene. Selvom caféens koncept både er herligt og totalt skørt, glemmer de måske af og til, at det samtidig også er en restauration. Og her er der desværre plads til forbedring. Et eksempel er deres burgers. De så aldeles kære ud; skåret til som et kattehoved med ører, knurhår ristet i brødet og med øjne kreeret ud af rosiner. Men selve smagen på burgeren var langt fra overvældende – tværtimod. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men  jeg ville faktisk have foretrukket en burger på McDonald’s. Yderligere er priserne også skruet godt op. For at komme ind på caféen skal du enten betale 50 kr. eller købe noget til tilsvarende pris eller over. Da mange af de varme drikke, som de serverer, koster under 50 kr., får de lidt for let slået kloen i din pengepung og dermed mersalg, efter min mening.

Dvs. hvis du bare skal have en cappuccino, bliver du nødt til at købe mere for overhovedet at komme ind på caféen. Dog kan du slippe ind, hvis du smider hele 55 kr. efter en café latte. Av. Til gengæld får du dog en sød katteformet kiks med, naturligvis.

Alt i alt

Priserne er nu til at forstå, da pengene formodentlig også går til at holde kattene glade og i live. Og måske også til en masseproduktion af kattebadges. Stedet har sin charme og er klart en sjov oplevelse, som om ikke andet giver en god anekdote til vennerne og et yndigt badge som minde. For mit vedkommende bliver det nok en engangsoplevelse - men en højest mindeværdigt og sjov én af slagsen. Så hvis du lige har fået løn og har lyst til en sjov og skør oplevelse, så vov pelsen og hop ind på Café Miao, der ligger ca. 5 minutters gang fra Vesterport station, på H.C. Andersens Boulevard 5.

Hvis du er allergisk, foretrækker hunde eller slet ikke er et "dyremenneske", kan du også tage på en af disse fede, dyrekoncept-fri caféer i hjertet af KBH.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.