Hygge
Genbrug er det nye sort

Har du før kigget ind i en genbrugsbutik og tænkt, at der ikke er andet en ragelse derinde?

Det har jeg bestemt, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kunne være så skråsikker i den sag. Genbrug byder nemlig på en masse skatte til ekseptionelle lave priser, hvis man blot er villig til at lede og give sig god tid.

Her er 5 gode grunde til, hvorfor du skal vælge genbrug:

Gode grunde til at vælge genbrugstøj

 • Du sparer penge
  Du sparer ufatteligt mange penge på tøj, der sikkert har kostet over det dobbelte i butikkerne. 
 • Du får en unik stil
  Ved køb af genbrugstøj medfører det, at du får din helt egen unikke, personlige stil. Du skal heller ikke gå og spekulere på, om en anden kommer i det samme outfit som dig, da chancerne er minimale i forhold til de chancer der er, når man køber spritnyt tøj i moderne butikker.
 • Du gavner miljøet
  Når du køber tøj i genbrug, gavner du på samme tid også miljøet. Du køber tøj, der er blevet brugt førhen, og forhindrer derfor de store tøjfabrikker i at producere nyt tøj, og sende en masse farlige gasser ud i atmosfæren.
 • Socialt samvær
  At finde de helt rigtige fund i genbrug kræver ofte, at man skal have tid og tålmodighed, og det er en del nemmere sammen med en ven. Få hyggelig kvalitetstid sammen med din ven, mens I sammen hjælper og guider hinanden til at finde det, der netop passer jer bedst.
 • Du støtter verdens fattigste lande
  Organisationer som Folkekirkens Nødhjælp og Røde Kors, der begge har genbrugsbutikker, støtter begge verdens fattigste lande, og du støtter dem derfor også, fordi du køber tøj hos dem.

Genbrugstøjets fremgang

Tøj, der er købt i genbrug, var for mig førhen tabubelagt, og ikke noget man snakkede højt om. De der synes genbrugstøj var ”the shit” for bare nogle år siden, var for mig bare nogle inkarnerede hippier.
Nu er der ligefrem prestige i at sige, at man har købt tøj i genbrug, og mange nærmest ”praler” med deres billige fund i genbrug. Man skal derfor ikke længere være bange for at sige, at den nye trøje, som man har på i skole er fra genbrug, tværtimod!
Jeg må indrømme, at jeg også selv føler en hvis sejr, når jeg finder noget i genbrug. Det gør bestemt heller ikke noget, hvis andre spørger mig om, hvilken moderigtig butik jeg har fundet tøjet i, og jeg så kan svare, at det er ”one of a kind” genbrug

Luksus genbrug

Genbrug er ikke altid billigt, og ligesom der også findes mærkevarebutikker, er der også en luksusudgave af genbrug, der kaldes Vintage.

Vintage er mærkevaretøj, der er blevet brugt før, men som er holdt fin i stand.
Det er en dyrere form for genbrug, men man finder også nogle kendte mærkevarer til langt billigere priser end i butikkerne, hvor de kom fra.
Fashionista’s går hellere end gerne i Vintagebutikker for eksempelvis at finde den helt rigtige Chanel cocktaildress fra 20’erne.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.