Hygge
Madpakker til den lange skoledag

Hvis din skoledag varer 8 timer eller mere, kan det være svært at mønstre meget begejstring over den lunkne rugbrødsmad i tasken. Men uanset hvilken madpakke, du laver, synes den altid at blive kedelig og klam i din taske, og efterhånden forsvinder hele din SU ned i kantinedamernes lommer - helt uden at du opdager det. Her er en guide til 5 lækre madpakkeløsninger.

Pizzasnegle

Måske er de ikke ligeså sunde som en cæsarsalat, men pizzasnegle er transportable, kan masseproduceres og er stadig appetitlige efter en lang skoledag - trods de mere tropiske temperaturer i skoletasken. Du kan finde en god opskrift her.

Det kan anbefales at skeje ud og købe forskellige varianter af kød: Pepperoni, bacontern, skinketern. Medmindre du er vegetar selvfølgelig, i hvilket tilfælde du nok bør holde dig til den cæsarsalat.

pige laver mad ved computeren

Tortillas

Tortillas er svære at udtale, men lette at lave - og desuden en del nemmere at spise end en taco. Du kan fylde din tortilla-wrap med hvad end, du bedst kan lide – så længe du ikke fylder din wrap så meget op, at den ikke kan lukkes…

Det imponerer hverken dine venner eller klassens lækre steg, når halvdelen af din mad falder ud i skødet på dig.

Prøv wraps med kylling eller denne lækre variant.

Bagels

Bagels er som sandwiches, men rundere. De kan laves i mange forskellige varianter, men på magisk vis smager de alle sammen godt. Du kan eksperimentere med både indholdet af din bagels, såvel som forskellige typer af brød. Køb bagelbollerne i supermarkedet eller lav dem fra bunden.  

Pølsehorn

Hjemmelavede, grove pølsehorn er både mættende, og du kan få meget mere for pengene end hvis du konstant skal købe dem hos 7Eleven. Drys evt. pølsehornene med sesamfrø, inden du bager dem i ovnen. Du kan finde en lækker opskrift her.

Kartoffelmad                                                                                                            

Kartoffelmaden er en variant af rugbrødsmaden som ofte tilsidesættes til fordel for spegepølse- eller leverpostejsmaden. Dette er virkelig en skam, i og med at kartoffelmaden er en hel del lækrere. Tilsæt kartofler og mayonnaise (eller en anden dressing efter din præference) til din rugbrødsmad og drys ristede løg på toppen. Pak maden ind (det er en god idé både at lægge mellemlægspapir på toppen og sølvpapir rundt om) og læg den derefter ind i en madkasse, for at undgå at maden bliver snasket. Hvis du selv vil lave mayonnaise, kan du følge denne opskrift for at lave en lækker kartoffelmad med purløgsmayo.

Velbekomme!

Hvis du gerne vil have nogle flere (og sundere) idéer til madpakken, kan du læse Tips til sunde og lækre madpakker

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.