Hygge
Sådan overlever du en lang flyvetur

Mange unge bruger deres sabbatår og hårdt tjente penge på en rejse til den anden side af kloden, og måske er du én af dem. Destinationer som Australien, New Zealand, Mexico og diverse lande i Asien er populære rejsemål – med god grund.

Men destinationer så langt væk medfører dog også noget andet end palmer eller kænguruer: En meget lang flyvetur, ofte med adskillige mellemlandinger. De lange ture kan gøre én helt ør i hovedet, men her er et par tips til at gøre turen lidt mere behagelig.

Klæd dig på til turen

Det er vigtigt at være godt klædt på til flyveturen – bogstaveligt talt. Selvom du skal til det varme Fiji, minder forholdene i flykabinen snarere om den iskolde temperatur i en dybfryser. Deres aircondition kører for fuldt drøn, og derfor er det vigtigt at tage en varm trøje med, så du ikke føler dig lige så forfrossen som Leonardo DiCaprio i slutningen af ”Titanic”. 

Lad dig heller ikke friste på vejen hjem til at tage dine klipklappere på i flyet – det er hverken varmt nok eller særlig praktisk.

Du bør også tage noget behageligt tøj på, da en hel dags flyvetur er knap så behagelig i skinny jeans. Gem i stedet dit strammeste (og mest ukomfortable) tøj til når du er ankommet.

Den lange rejse starter allerede med ventetiden i lufthavnen

Overlevelsessnacks

Selvom du måske bliver lovet en ”treretters menu” på flyet, minder smagen nok ikke ligefrem om noget fra Noma. Til gengæld er størrelsen på retterne tilsvarende med de, man finder på en fin restaurant. Derfor kan det være en god idé at købe en masse snacks i lufthavnen. Husk dog, at på så lang en tur kan det være en god idé at kigge efter noget lidt sundere end en kæmpe Toblerone. Det kan også være smart at skaffe en masse vand, da flyveture kan virke meget udtørrende for kroppen. Rejser du fra København og ud i den store verden, kan du forsyne dig med billigt vand i lufthavnens Tiger.

Underholdning

De fleste langdistance-fly har tv-skærme, hvor du kan se et udvalg af film og serier. Alligevel kan det være rart at have noget andet underholdning med – især i tilfælde af, at tv-skærmene går ned i løbet af den første time af din tolv-timers tur. 

Medbring derfor nogle gode bøger eller blade. Har du stadig ikke fået taget dig sammen til at læse i nogen rejsebøger endnu, kan du tage en rejsebog med og få lavet noget nyttigt rejseforberedelse på flyturen. Evt. kan du tage kopier af de nyttigste sider i rejsebogen på forhånd, så du slipper for den ekstra vægt og kan smide dem ud, efterhånden som du får dem læst.

Har du en rejsepartner med på turen, kan I også tage nogle spil med, som I kan spille på flyet. Dog bør I nok lade de mere uhåndterbare brætspil, såsom matadorspillet, ligge derhjemme.

Toilettaske og tyggegummi

Nogle andre gode ting at medbringe på turen, er tyggegummi til at undgå propper i ørene, og en velpakket toilettaske. F. eks. kan det være en fordel at medbringe tandbørste og tandpasta, så din sidekammerat i flyet slipper for lugten af din ånde, efter at du har spist din pose med Sour Cream & Onion-chips. 

Ha' en god rejse - og nyd din ferie. 

Hvis du har booket flyrejsen, men endnu ikke har fundet et sted at bo, kan du overveje at bruge AirBnb. Læs mere her.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.