At være ung
Interrail-overlevelsesguide: Sådan får du din rejse til at køre på skinner

Hvis du ikke længere er helt oppe i skyerne over at flyve til traditionelle badeferier, men samtidig ikke har råd til at backpacke i månedsvis gennem Asien, er det måske på tide at se nærmere på interrail.

Med interrail kan du rejse med tog i 31 europæiske lande. Siden 1972 har unge vesteuropæere kunne rejse rundt i Europa, og denne rejseform giver rig mulighed for spontanitet og nye oplevelser, samtidig med at du kan undgå at din økonomi kommer til at ligne Grækenlands.

Men hvis du allerede nu får rejsefeber ved tanken om at skulle forberede sådan en rejse, så fortvivl ikke – her er en guide til din interrailrejse. 

hop på toget

 

Før du tager afsted

Uanset om du er typen, der planlægger hver eneste detalje på forhånd, eller du foretrækker at improvisere størstedelen af rejsen, har du brug for at sørge for et par ting først. En temmelig vigtig ting er naturligvis at købe interrail-billetten. Her skal du overveje perioden (dvs. hvor længe du kan være på ferie, før skolen eller arbejdet på ubarmhjertig vis kalder dig tilbage) samt antallet af rejsedage (antallet af dage i tog).

Hvis du allerede har overvejet nogle destinationer, kan det varmt anbefales at tjekke enten app’en Rail Planner (et uundværligt download) eller bahn.com for varigheden af rejserne. Ønsker du f. eks. at rejse til det eksotiske Tyrkiet, har du brug for mange rejsedage og bør bestemt planlægge nogle stop i andre lande undervejs, medmindre du har et dødsønske om at sidde i et varmt tog i 50 timer i stræk.

Tager du på interrail med en rejsepartner, skal du mærke godt efter– er dette en person, du kan klare at være alene sammen med i et tog, i 24 timer eller mere? Hvis ja, kan du se frem til masser af hyggelige timer, hvor du får knyttet stærke bånd med din rejsepartner, og I lærer en masse om hinanden. Hvis nej, bør du - hvis du ikke er helt tabt bag en vogn - nok overveje en mere egnet rejsepartner til din interrail-rejse.

Tips til turen

Timevis i tog er langtfra ligeså kedeligt som det lyder. Har du en god rejsepartner skal I nok få underholdt hinanden hele vejen, og hvis du rejser alene kan du nyde den smukke natur fra vinduet, læse en god bog eller møde spændende nye mennesker på vejen.

ekstra batteri til smartphonePrøv også at tage en rejsebog med, så du får alle de gode idéer, inden du kommer frem.

Faktisk bliver udfordringen, især i mere low-budget tog uden restaurantvogn, at få nok søvn, mad og vand. Selvom du måske tror, du er uovervindelig og sagtens kan sove oprejst 8 timer i et tog, kan en sovekupé stærkt anbefales på længere nattestrækninger – det er ikke her, du skal spare. Sørg også for at have ”proviant” nok – køb masser af mad og snacks! Vigtigst af alt, køb vanvittigt mange liter vand. Og når du har købt så meget vand, at det kan fosse ned i din hals, som var det Niagara Falls – så køb lige én liter til.

Ekstra batteri til din smartphone er også et must. Du kan købe en power bank her:

Pris

Prisen varierer meget på interrail-rejser, alt efter hvor man tager hen (Østeuropa er som regel billigere) og hvor længe. Obligatorisk er interrailbilletten, som koster mellem 1400-3500 kr., og tilslutningsbilletten ml. Danmark og Tyskland som fås til 298 kr.

Udover dette kan man bo billigt med app’en Airbnb, gennem hvilken private mennesker udlejer et værelse eller en hel lejlighed. Med Airbnb man f. eks. sagtens kan få en mere end acceptabel lejlighed i f. eks. Budapest til under 200 kr. pr. nat for to mennesker.

Hop på toget!

Interrail er ikke for børn og sarte sjæle, men det er samtidig helt klart en oplevelse, du ikke vil fortryde. Her kan du få en oplevelse for livet, og rejse rundt i Europa på en spændende og anderledes måde. God fornøjelse - uanset om det bliver til et: Vive la France, et Vamos a la playa en España eller Ordina una pizza italiana.

Artikel indholder et link, som randomshop har betalt for.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.