Hygge
Strik dig varm i efterårskulden

På kun en halv time kan du stå færdig med et hjemmelavet halstørklæde – kreeret af dig selv! Se med i videoen nedenfor hvor Handimania laver et 'Infinity Scarf' på kun 30 min.

Vidste du, at du på bare 30 minutter kan forebygge den vintersnue, som typisk rammer her i efterårssæsonen? Hvem gider at være syg af forkølelse, når man i stedet kan pakke sig ind og holde på den dejlige varme? Handimania er en Gør-Det-Selv blog med tilhørende Youtube-kanal, og i videoen nedenfor kan du finde opskriften på et lækkert halstørklæde.  

Hvis du er en af de personer, som associerer det at strikke med både frustrationer, hundredevis af tabte masker og generelt håbløst pillearbejde, så er denne opskrift lige noget for dig. Utroligt nok kan alle nemlig være med, når der strikkes på armene. I stedet for at bruge strikkepinde, så flytter du simpelthen maskerne fra arm til arm, og pludseligt så har du et halstørklæde. Husk dog at bruge noget ekstra tykt garn som vist i videoen.

Se Handimanias video her:

Husmorråd mod forkølelse

Skulle det alligevel ske, at du, på trods af dit nye halstørklæde, bliver syg her i efterårskulden, så er der råd at hente. Her får du et par råd til behandling og forebyggelse af forkølelse:

Citron og honning i teen:

Dette lindrer på forkølelsessymptomerne, og varmen fra teen er rar for den ømme hals. Der findes ingen videnskabelig dokumentation på at citron og honning skulle virke mod forkølelse, men et kendt husmorråd det er det i hvert fald!

Hvidløg og ingefær:

På trods af at der ikke findes nogen egentlig forskning som bekræfter effekten, så bliver både hvidløg og ingefær anbefalet mod forkølelse i adskillige forebyggende opskrifter. Skulle jeg blive forkølet, så ville jeg nok prøve at bruge disse ingredienser for en sikkerhedsskyld!

Varme uldsokker, og ind under dynen:

Det bedste husmorråd mod forebyggelse af forkølelse er nu altså, at man holder fødderne varme. Det er bevist, at der er en sammenhæng mellem kolde fødder og modtagelige slimhinder, så der er ingen undskyldning. Sved sygdommen ud, hvis den alligevel dukker op.

Håndsprit

Hvor de tidligere råd har flere  år på bagen, så må håndsprit siges at være et særligt effektivt middel til forebyggelse af forkølelse. Prøv altid at have en lille flaske håndsprit med dig, så du kan fjerne vira fra dine hænder hvis nødvendigt.

Læs flere gode råd mod forkølelse.

Har du flere råd til behandling og forebyggelse af forkølelse? Så er du velkommen til at kommentere nedenfor. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.