At være ung
Vinterdepression - 10 Tricks til at undgå vintertræthed

Vinterdepression

Bare fordi du er træt, er det langt fra sikkert, at du lider af vintertræthed og depression. Træthed er et symptom, som fortæller dig, at det er tid til at ændre adfærd. 

Mangler du en times søvn, så bruger du hele dagen på at indhente den fortabte søvn. Det kan give stress. Både fordi du er uoplagt og fordi, at det, som andre personer siger til dig, kan du have tendens til at misforstå, da du mangler det naturlig overskud. Det kan resultere i frustrationer, negativ energi og i værste fald unødvendinge konfrontationer. 

Er du vedvarende trist til mode, og ved ikke hvorfor, at din livslyst er nedsat, så spørg din læge til råds med det samme, så I kan få en god dialog.

Men der er meget du kan gøre, for at undgå at løbe ind i en regulær vinterdepression.

Undgå vintertræthed

Her er en Top 10 liste:

1. Frisk luft

Drop bussen eller bilen, tag i stedet cyklen, eller gå til fods i rask tempo.

2. Sol

Sæt dig tæt på vinduet, og træk generelt hen imod solens stråler. Du kan også købe en lysterapi lampe. Direkte sol i naturen giver dig D-vitaminer.

3. Undgå stress

Føler du dig presset, bliver du som regel også hurtigere træt, da du bruger meget energi. Derfor undgå stress. Her kan du se, hvordan du undgår stress.

4. Forkælelse

Vær god mod dig selv, din kæreste, venner og familie. Det giver god energi, og du får positiv energi tilbage fra din omgangskreds.

5. Humor

En god latter mildner dit sind og sindsstemning. Dyrk dine venner og kæreste i stedet for at bruge al tiden på din smart phone eller ligegyldig tv.

6. Søvn

Søvn eller mangel på samme har også indflydelse på din humor. Er du træt, er du ikke nødvendigvis i humør til at have det sjovt.

undgå vinterdepression med grøntsager7. Nødder

Nødder giver dig energi. Hvilke ting, der giver dig god energi, kan du læse mere om her.

8. Grøntsager

Mange grøntsager øger insulinproduktionen. Grøntsagerne kan eksempelvis give dig masser af E-vitamin.

9. Spiserytme

Kroppen bruger unødig energi, hvis du spiser på meget forskellige tidspunkter af døgnet. Få derfor rimelig faste spisetider.

10 .Vand

Føler du dig dehydreret, så drik vand i stedet for kaffe, sodavand og øl.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.