Sundhed
Den bedste slankekur til DIG

Mangler du lige at tabe de sidste par kilo, eller vil du gerne i gang med et større vægttab? Er du i tvivl om, hvordan du skal nå dit mål? Der er masser af måder, hvorpå man kan komme overvægten til livs. Der findes et væld af slankekure, men hvilken passer dig bedst?

Inden et vægttab bør man gøre sig nogle overvejelser om, hvordan man vil tabe sig, hvilken person man er, hvor meget man vil tabe sig, og hvilken metode, man vil bruge.

Her er en række råd til, hvad du kan tænke over, inden du begynder din rejse.

Nederlag kan ødelægge alt

Jo flere gange man går på slankekur, og efterfølgende tager på igen, jo sværere bliver det at tabe sig senere. Derfor er det vigtigt, at man ikke pendler fra slankekur til slankekur, og udfører det ene halvhjertede vægttab efter det andet. Hver gang bliver hurtigt til endnu et nederlag, og inden man ser sig om, er der kun magtesløshed tilbage, i stedet for den sejr, man gerne ville have stået med.

Når du beslutter dig for, at det skal være, er det vigtigt, at du sætter 100% ind på at nå dit mål. Lad ikke en enkelt middag slå dig ud, men vær samtidig principfast, for én svipser bliver hurtigt til mange. Sæt små delmål, så du bedre kan følge din udvikling, og samtidig få små opture.

Vær skeptisk (!) og find den rigtige metode

I dag er der masser af penge i slankebøger, pulverkure og piller, der alle lover dig, at du kan komme til at ligne Jennifer Aniston på 10 dage. Hvis du sidder og kigger efter slankekure nu, har du måske allerede hørt om Dr. Atkins, Stenalderkost, eller Suppekuren. Men nogle slankekure er altså bedre end andre, og det er vigtigt, at man kigger på dem med kritiske øjne.

Måske har du brug for at lave en omfattende livsstilsændring, måske har du bare brug for at spise lidt mindre i et par uger. Derfor passer den kur din veninde er på, ikke nødvendigvis til dig også.

Det kan være nemt at lade sig rive med af en overskrift, der siger ”Tab dig 10 kilo på 2 uger”. For gid det var så vel. Den kedelige sandhed er dog, at det sjældent er sådan. Hvis nogen allerede havde fundet mirakelkuren, brugte alle vel den?

Den bedste slankekur til dig

Realiteten er, at ikke to mennesker er ens. Nogle taber sig bedst på én måde, andre på en anden. Der tales mere og mere om, at en kalorie ikke bare er en kalorie, og derfor bør man gøre sig nogle tanker, før man går i gang.

Inden du begynder, kan du stille dig selv nogle kritiske spørgsmål: Kan jeg bedst tabe mig ved total afholdenhed, eller kan jeg ikke undvære et stykke chokolade i ny og næ? Hvor ofte spiser jeg normalt til hverdag, og hvor meget? Spiser jeg for at leve, eller lever jeg for at spise? Hvor ligger de typiske fælder for mig – når jeg er stresset, træt, eller når jeg skal i byen? Først når du har mere klarhed over disse ting, kan du begynde at kigge på, hvilken slankekur, der vil passe dig bedst.

Sæt krav til dig selv

Sig til dig selv, at det er nu, det sker! Og vær tro mod dig selv. Tro på, at du godt kan gennemføre det. Skriv om nødvendigt en kontrakt med dig selv. Hvad enten dit mål er at tabe dig 10 kilo, eller det er kun at spise slik én dag om ugen, så lav en pagt med dig selv. Undersøgelser viser, at chancen for at få succes, bliver mange-fordoblet, hvis man skriver sit mål ned og skriver under.

Du er den eneste herre over, hvad der skal ske med den krop, du skal leve resten af dit liv i. Den fortjener det bedste, og DU fortjener det bedste. Husk det!

Held og lykke derude.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.