Sundhed
Derfor skal du drikke grønt the

Er du afhængig af den kulsorte og ret så fantastiske varme drik, der giver dig et saligt smil på læben hver eneste morgen, når du trofast rækker ud efter kaffekoppen? Så er du ikke alene.

Danskere drikker i gennemsnit flere kopper kaffe hver eneste dag, hvilket der ikke i sig selv er noget i vejen for.

Det kan dog være en god ide at tænke over, præcis hvor mange kopper om dagen, du drikker. 1-3 kopper kaffe om dagen, er dog ganske sundt, viser studier.

juice og grøntsager

Alternativer til kaffe

Det kølige efterårsvejr gør det oplagt at eksperimentere med hvilke varme drikke, du forsøder din krop og din gane med.

Der er nemlig flere andre alternativer til den velsignede kaffe, der både kan kvikke dig op om morgenen, men også give dig ro om aftenen.

Du tror måske, det kun er bedstemødre og strikkende tanter, der drikker urthethe, men der tager du fejl. Det er blevet ganske smart og trendy at være thedrikker – ikke mindst indenfor sundhedsverden.

The har mange egenskaber, der kan være gavnlige for dit helbred, men ikke mindst så smager det også virkelig lækkert. 

Har du problemer med den søde tand, og bliver du hurtigt overvældet af en trang til søde sager om aftenen, er hvid the med mild smag af lakrids eller frugt måske noget for dig.

Den milde smag giver sødme og varmen gør, at det tager dig tid at drikke din kop the, så du får en længere nydelse, end hvis du straks havde rakt hånden ned i slikskålen.

Fordele ved grøn the

En kop grøn the ser måske helseagtig ud, men indeholder faktisk også rimelige mængder koffein, der kan være opkvikkende (læs: nødvendigt) om morgenen, når du mangler et lille boost af energi.

Det kan også være en dejlig pause, som du giver dig selv midt på eftermiddagen, når energien gerne løber lidt ud.

Fordelen ved at drikke en kop the er, at grøn the indeholder mange antioxidanter og endda også kan være med til at virke forebyggende mod kræft. 

Andre studier indikerer, at hyppig indtag af grøn the kan være med til at sænke dit kolesteroltal, styrke dine knogle og øge din forbrænding.

Konklusioner som disse, skal naturligvis tages med et gran salt. Det er da heller ikke fordi, du automatisk bliver sund og stærk med en krop, der hverken kan blive syg eller overvægtig, hvis du drikker et par kopper the om ugen.

Men der er nogle fordele ved at skifte kaffen ud med den grønne drik. Bare ind i mellem.

Læs opskrifter på sunde smoothies lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.