Sundhed
Så meget kaffe må du drikke

Annoncørbetalt indhold.

De fleste danskere starter dagen med en kop kaffe, der signalerer, at kroppen gerne skulle vågne og være klar til dagens udfordringer.

Duften af den sorte drik kan endvidere få de fleste op af stolen, da den typisk også betyder, at det er tid til en pause midt på dagen.

Men hvor meget kaffe er egentlig sundt at indtage?

sund mad

3-4 kopper kaffe er sundt

Studier viser, at det faktisk er en myte, at kaffe er så skadeligt, som mange går rundt og tror.

Der er et relativt højt indhold af koffein i kaffe, som i overdrevne mængder, kan være skadeligt for sundheden. I en kop kaffe fortyndes det koncerterede koffein som bekendt med en del vand (og evt mælk).

Du ville dermed skulle drikke absurd mange kopper, før du ville få et alvorligt helbredsmæssigt problem 

Nogle er dog mere sensitive over for koffein end andre, så hvis du oplever hjertebanken eller andet ubehag ved indtag af kaffe, kan du prøve at købe en koffeinfri kaffe og drikke om morgenen.

Et moderat dagligt indtag af kaffe på 3-4 kopper kan være med til at forebygge visse sygdomme, viser nye norske studier. Det tyder på, at diabetes, leverkræft og Alzheimers måske kan forebygges ved at drikke kaffe. 

Drikker du mere end 4 kopper om dagen, ryger de helbredsmæssige fordele, mener studiet, men det skulle ikke være decideret skadeligt.

Bliver du frisk af kaffe?

De fleste drikker en kop kaffe til morgenmaden, før de skal til et vigtigt møde eller før de tager løbeskoene på.

Kaffe indeholder nemlig det opkvikkende koffein, der får pulsen til at stige, sænker kroppens opfattelse af træthedssignaler og giver et kick af fornyet energi.

Dette gælder dog kun i relativ forstand, idet kroppen faktisk ret hurtigt udvikler et toleranceniveau over for koffeinen i kaffe. Du skal derfor drikke en hel del kaffe, hvis du virkelig vil have et boost af energi.

Virkningen af en kop kaffe aftager typisk efter en times tid, men det går hurtigere, hvis du er vant til at drikke meget kaffe.

Lyst til kaffe?

Der er ikke nødvendigvis gemt en barista i os alle, men hvis du elsker kaffe, så er det ud over bønnerne også vigtigt, at du finder en god kaffemaskine. Kaffe skal ikke brygges på 100 grader varmt vand. Ideelt set er vandtemperaturen 92-96 grader. Så spørg gerne din lokale kaffepusher eller tjeke din online kaffeguru, før du køber enten en kaffemaskine eller kapselmaskine. På det online site, har de også skrevet en del artikler om eksempelvis: 

  • Hvor meget kofein er der i kaffe?
  • Hvorfra får man verdens dyreste kaffe?
  • Er kaffe sundt?

Buttom line er: Det er en god idé, at balancere dit indtag af kaffe med vitaminer, sunde juices og en generel sund livsstil, hvis du vil have nok energi til hverdagen.

Har du fået en vane med at drikke energidrik i stedet for kaffe? Læs sundere alternativer til energidrik lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.