Sundhed
Er en madplan noget for dig?

Du kan nemmere få styr på dit madbudget, hvis du laver en madplan.

En stor bonus er også, at du sandsynligvis vil spise sundere, mere varieret og mere lækker mad, hvis du har planlagt dine indkøb og måltider.

Men er det ikke lidt kedeligt at planlægge al sin mad, og hvordan kommer du overhovedet i gang?

grøntsager 1

Kom godt i gang med en madplan

Det kan virke meget voksent og kedeligt, sådan at skulle planlægge sine måltider, men det behøver hverken være kedeligt eller besværligt.

For at dine nye madplan skal lykkedes, og ikke fortsætte med blot at være en god idé i dit hoved, skal der ganske vistnoget planlægning til.

Den planlægning behøver ikke tage evigheder, men den er nødt til at sættes relativt meget i system, for at den bliver gjort.

Det er derfor en god idé at afsætte en fast dag om ugen, hvor du lige bruger en halv times tid på at tænke over, hvad du har lyst til at spise næste uge.

Skriv dine idéer ned, og se hvordan dine forskellige retter passer sammen i ugens løb.

Du behøver ikke planlægge med militær præcision, så det kan være smart at lade nogle ingredienser kunne bruges til flere retter, hvis du nu pludselig får gæster, bliver inviteret ud at spise eller bare ikke havde lyst til suppe den dag alligevel. 

Kartofler kan eksempelvis bruges både til en kartoffelsupper, hjemmelavede pommes frites, bagte kartofler med krydderier eller som en god gammeldags kartoffelmos.

Inspiration til nye retter

Bor du sammen med andre, kan i lave et fælles dokument eller en mappe på computeren, hvor i løbende lægger inspirerende opskrifter ind.

Det kan du også gøre, hvis du bor alene. Det er en nem måde at finde nye, sjove retter, så du ikke ender med at spise det samme hver uge.

Der findes utallige madblogs på nettet, hvor du ganske gratis kan søge efter nye opskrifter. Mange hjemmesider i dag har endda også madplaner online, så du kan få inspiration til netop den plan, der passer til dig.

Det er vigtigt, at du ikke bare bruger andres madplaner, da du med stor sandsynligvis hurtigt vil køre død i det.

Din madplan skal nemlig passe til dig, dine smagsløg og dit budget.

Sørg for at bruge dine rester i madplanen, så du ikke køber ind til 6 helt forskellige retter hver uge, men sørg for, at du bruger resterne på nye måder, så de smager anderledes.

Der er nemlig ingen, der gider spise præcis det samme til aftensmad i en uge i træk!

Læs hvordan du sparer penge på dit madbudget lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.