Sundhed
Hovedpine - Hvad skal jeg gøre?

De fleste af os har prøvet at få hovedpine, og det kan være helt forfærdeligt. Heldigvis kan man i de fleste tilfælde selv gøre noget. I denne artikel, vil jeg fortælle lidt om to af de mest udbredte grunde til hovedpine, og hvordan man bedst lindrer den igen, uden nødvendigvis at tage medicin.

Start med vand! Pille-ark

Hovedpine kan opstå af mange grunde. Det er typisk et symptom, som forekommer i mange forskellige sammenhænge. Mange af os har tendens til bare at tage et par hovedpinepiller og ellers glemme alt om hovedpinen. Men der er masser af gode grunde til at holde igen med hovedpinepillerne. En af bivirkningerne ved vedvarende brug af Panodiler og andre hovedpinepiller er netop, at de giver hovedpine. Så de kan altså i nogle tilfælde faktisk være medvirkende til, at hovedpinen bliver.

Noget af det allerbedste, man kan starte med at gøre, hvis man har hovedpine er at drikke to store glas vand og se, om det hjælper. Væskemangel er en af de store syndere, der kan give os hovedpine, men også en af de letteste af kurere. Desuden kan et par glas vand også hjælpe på forstoppelse og ømme muskler, som også kan være årsagen til hovedpinen.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er en anden meget almindelig årsag til hovedpine. Spændingerne i hovedet opstår typisk pga. stress, dehydrering, alkohol, mangel på søvn og/eller muskelspændinger, blandt andre. Som nogle måske har gennemskuet, er flere af disse følger af en hård bytur, og det er også derfor, at manges tømmermænd netop består af en dundrende hovedpine. Nogle kan også opleve spændingshovedpine pga. spændinger i kæbemusklerne, hvis man har forkert tandstilling eller sammenbid.

Som sagt kan man prøve at starte med at drikke vand. Men det er ikke i alle tilfælde, at det er tilstrækkeligt, og har man ømme muskler, kan det være nødvendigt at få hjælp af en massør til at få afspændt musklerne.
Er en massør lidt over budget, har mange god hjælp af nogle af de forskellige kold-cremer, der findes på markedet. Bl.a. BioFreeze, som er et naturprodukt, er et vidundermiddel. Man smører et tykt lag direkte på, hvor man er øm. Varme i form af en varmepude eller et frottéhåndklæde opvredet i varmt vand kan også virke beroligende på musklerne.

Computer-holdning

En væsentlig grund til, at mange af os i dag får spændingshovedpine og/eller rygproblemer, er vores holdning. Især når vi sidder ned i længere tid, har vi tendens til at sidde forkert. Det er blevet helt normalt at bruge mange timer foran en computerskærm hver dag, og derfor er det meget vigtigt, at man sørger for at have en ordentlig holdning, så man undgår at blive opspændt og få ondt. I denne video får du nogle retningslinjer for, hvordan man sidder korrekt foran en computer:

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.