Sundhed
Kilden til livet - Det sunde vand

pige i motionscenter drikker vand

Vi bliver tudet ørerne fulde af, at vand er noget af det sundeste for os, og det er ikke uden grund. De fleste af os kan ikke overleve uden vand i meget længere end to døgn, så vand er altså først og fremmest livsvigtigt for os!

Når vi ikke får nok vand, har det indflydelse på vores velvære, både fysisk og psykisk. Hovedpine er et af de typiske symptomer på, at man mangler vand.

Derfor bør det første, du gør, når du får hovedpine være at drikke et stort glas vand, og gerne to. Vand kan gøre utroligt mange gode ting for os, så læs med her og find ud af, hvad du får ud af at drikke vand.

Smuk hud med udrensning

En ting som mange unge mennesker døjer med er uren hud, og jeg ved udmærket godt, hvor irriterende det kan være, at der sætter sig en bums lige midt i panden, når man er på vej til fest.

Vand skyller toksiner ud af kroppen, altså alle de dårlige stoffer, som har tendens til at lagre sig i kroppen. Så hvis du har hudproblemer, kan du komme langt med en simpel udrensning med vand eller urtete.

Ikke nok med at vand kan hjælpe dig, hvis du har uren hud, så er vand også et vidundermiddel til tør hud. Hvis vi er dehydrerede, reagerer kroppen ved at trække vand ud af huden, som deraf kan blive udtørret. Så hold huden smuk med masser af vand.

Husk vand hvis du vil tabe dig

Hvad mange ikke ved er, at tørst kan opfattes som sult af hjernen. Det er jo ret upraktisk, fordi vi derfor kan komme til at spise en masse ekstra mad, når det vi egentlig har brug for er noget at drikke. Du kan derfor med fordel drikke et stort glas vand inden hvert måltid. På den måde kan du nemmere styre, at du spiser, netop fordi du er sulten.

Noget helt andet, som nærmest siger sig selv er, at vand altid bør være dit første valg. Og her mener jeg også før alt, der hedder ”light”, ”zero” eller ”diet”, ja sågar kaffe og te!

Vand indeholder en masse mineraler, som man simpelthen ikke får i sodavand, saftevand osv. Vand indeholder 0 kalorier, og vi skal have det under alle omstændigheder, så hvorfor ikke slukke tørsten i det, frem for alt muligt andet?

Find balancegangen

Der er efterhånden stor debat om, hvor meget vand vi egentlig bør drikke hver dag. Jeg vil dog holde på, at du bør drikke cirka 2 liter vand hver dag. Hvis du træner og/eller sveder, skal der mere til.

Man kan bestemt få for lidt vand. Heldigvis viser væskemangel sig hurtigt i form af fysiske symptomer. Men omvendt kan det altså også være farligt at få for meget vand indenbords.

Det er ikke meningen, at vi skal mætte os i væske, og hvis du drikker rigtig meget vand i lang tid, risikerer du at skylle mange vigtige mineraler ud. Desuden kan du forstyrre saltbalancen i kroppen, og det kan have meget alvorlige følger. Derfor alt med måde!

Slip for tømmermændene! alkohol i drikkeglas

Et af de mest basale, og virksomme råd mod tømmermænd er at huske at få drukket vand. Alkohol virker vanddrivende på kroppen, og får os altså til at miste en masse vand. Det er bl.a. en af de ting, der kan give os hovedpine dagen efter.

Husker du ikke at drikke vand i løbet af aftenen, er gode råd heldigvis ikke dyre. Sørg bare for at hælde på med 1-2 store glas vand, inden du går i seng. Det skader i hvert fald ikke.

Du kan læse meget mere om, hvordan du undgår tømmermænd i min artikel ”En god tur i byen UDEN, at kroppen lider overlast”.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.