Sundhed
Hvorfor hoster du?

Når vejret bliver koldt, er det stort set umuligt at undgå en forkølelse eller to. 

De fleste i klasseværelset hoster, nogle pudser næse og mange nyser. Prøver du at undgå at blive smittet, er du på en mission, som selv den dygtigste hemmelige agent ville fejle.

Der er ikke noget mere irriterende end at sidde til et møde, hvor du skal koncentrere sig, og så kan du mærke, det kilder i halsen.

Der er ikke noget at gøre; du skal hoste.

vintertræning mand løb

Hvorfor hoster man, når man er forkølet?

Det er ligeså irriterende at være den, der sidder ved siden af ham eller hende, som ikke kan stoppe med at hoste. Men det er bare svært at undgå at redde sig en forkølelse eller to, men de færreste ved, hvorfor man bliver forkølet.

Endnu færre ved, hvorfor man hoster, når man er forkølet.

Din krop hoster for at holde dine luftveje rene, hvilket er essentielt, da luftvejene ikke må være fyldt med skidt og snavs, hvis du skal have det godt.

Når du føler trang til at hoste, er det altså din krop, der har en naturlig forsvarsmekanisme. Din krop prøver at beskytte dig imod irritation og/eller slim i dine luftveje, så den får dit mellemgulv til at trække sig sammen, så du automatisk begynder at hoste.

Kom hosten til livs 

Vil du gerne af med din hoste, hvilket de fleste gerne vil, kan du naturligvis smutte på apoteket efter hostesaft, men du kan også tænke over, hvad der er årsagen.

Hoste er nemlig ikke en sygdom, men et symptom. 

Er du blot almindeligt forkølet, hjælper de klassiske råd såsom varme drikke, hville og godt med vitaminer i kosten. 

Vil din hoste ikke forsvinde, eller skyldes den et fremmedlegeme i dine luftveje, skal du kontakte din læge, da det kan være noget mere alvorligt. 

Er der noget, der sidder fast i dine luftveje, kan det skade din vejrtrækning, og du bør derfor søge læge.

Forsvinder hoften ikke af sig selv, kan den også - i yderste tilfælde, være et tegn på en mere alvorlig sygdom i dine luftveje og/eller lunger.

For langt de fleste er hosten dog blot et irritationsmoment i en hverdag, når vejret skifter i temperatur, så vi bliver udsat for varme og kulde. Det er også naturligt, når mange mennesker er samlet på lidt plads, såsom om vinteren indenfor, at vi smitter hinanden med sygdomme, der giver hoste.

Læs om de vigtigste vitaminer og mineraler til en sund hverdag lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.